...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Dekorator i cukiernik – razem po zwycięstwo

Po raz pierwszy zobaczyliśmy takie duety w konkursie – 6 drużyn cukierników i dekoratorów stanęło do rywalizacji podczas SweetTARGów 2018.

 Choć w cukierni pracują nad tym samym tortem, często ze sobą rywalizują. Tym razem ich zadaniem była zgodna współpraca. W końcu walczyli o wspólne zwycięstwo, pracując nad jednym tortem. Konkurs Profesjonalne Duety: Cukiernik + Dekorator to pierwszy tego typu, w którym każdy mógł pokazać swoją specjalizację – smak i dekorację. Do walki o podium stanęło 6 drużyn. Jeszcze przed konkursem, podczas kwalifikacji musiały one przesłać szkic projektu.

 

 

W trakcie dwóch dni (17-18 marca) zespoły dekorator i cukiernik musiały stworzyć tort weselny i jego dekorację, mając do dyspozycji tylko wcześniej upieczone blaty i niektóre elementy. Na złożenie tortu musiało im wystarczyć zaledwie 5 i pół godziny. Pracę zespołów oceniało jury w składzie: Bożena Sikoń, Paweł Mieszała, Agnieszka Klimczak, Anna Daraż, Konrad Tota, Anna Swół, Katarzyna Muszyńska i Monika Ignaciuk. Szczególna uwaga zwrócona była na przebieg współpracy cukiernika i dekoratora. Konkurs poprowadziła Marieta Marecka, prowadząca autorskiego programu kuchni+ „ABC GOTOWANIA”.

 

 

Największe uznanie jurorów zdobył słodki owoc współpracy Jowity Woszczyńskiej i Marcina Ignaszaka z Cukiernia Sowa. Smak tortu budowały: biszkopt czekoladowy, mus waniliowy z Baileys, dacquoise pistacjowy i również pistacjowe variegatto, nugat i żelka malinowa. Dekoracja zwycięskiego tortu wyróżniała się na tle innych ze względu na użycie ręcznie modelowanych figurek, podczas, gdy większość pozostałych zdobiona była cukrowymi kwiatami.

Laureaci na co dzień tworzą zgrany zespół w Cukierni Sowa w Bydgoszczy i podkreślają, że bardzo cenią współpracę cukiernika i dekoratora. – Mamy do siebie ogromne zaufanie – mówi Jowita Woszczyńska.

 

 

Choć to jej kolejne zwycięstwo, po tym jak w 2017 r. triumfowała na Expo Sweet i międzynarodowych Mistrzostwach w Dekorowaniu Tortów w Mediolanie, nie była wolna od stresu, nie spodziewała się też, że to jej drużyna zajmie I miejsce. – Przejmuję się każdym wielkim projektem, nie tylko na konkursie, ale i w pracy – wspomina swój udział cukierniczka. – Absolutnie nie spodziewaliśmy się wygranej. Nie byłam pewna, czy pomysł z gałązkami przypadnie do gustu jury, bo tych nigdy nie znamy. Wygrana cieszy mnie jeszcze bardziej, bo mogłam współpracować z Marcinem, który jest genialnym twórcą tortowych smaków.

 

 

Wyniki:

I miejsce – Jowita Woszczyńska, Marcin Ignaszak (Cukiernia Sowa)

II miejsce – Dorota Tokarzewska, Edyta Puchowska (Cukiernia Artystyczna Creamy)

III miejsce – Irina Zobnina, Nadiia Tomeniuk

 

Wszystkim uczestnikom i zwycięzcom gratulujemy udziału w tym wyjątkowym wydarzeniu oraz wygranej!

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji