Osiem weekendów pełnych apetycznego jedzenia, rzemieślniczych trunków, dobrej rozrywki i kultury. Tak zapowiada się koncept pod nazwą Gastro Fajer. Start 5 lipca w sercu Śląska - na tarasach katowickiego Spodka.
Zapowiada się apetyczne fajerowanie. Fajer, czyli po śląsku - imprezowanie z jedzeniem w tle. Albo raczej w roli głównej. Śląsk słynie z uginających się pod ciężarem jedzenia stołów. I tego przede wszystkim nie zabraknie na Gastro Fajerze, czyli nowej inicjatywie, która startuje już 5 lipca. Przez 8 kolejnych weekendów na tarasach katowickiego Spodka uczestnicy będą mogli skosztować street foodu, rzemieślniczych napoji alkoholowych, a także skorzystać z oferty rozrywkowej i kulturalnej. Fajer to także koncertowe czwartki, muzyka na żywo, parkiet w szachownicę, występy DJów, mini targi, kino letnie i wiele innych atrakcji.
Od czwartku wieczora do niedzieli do późnych godzin nocnych do dyspozycji będzie co najmniej 15 stoisk gastronomicznych, które pozwolą spróbować wyśmienitych dań z różnych stron świata w interpretacji food to go, czyli wersji ulicznej. Organizatorzy stawiają na jakość. Chcesz ją pokazać? Zgłoś się jako wystawca >>> wystawcy@gastrofajer.pl
Chcesz przekonać się, że na Śląsku serwuje się najlepszy street food? Koniecznie odwiedź Katowice już 5 lipca!
Więcej informacji >>> KLIK!
Gastro Fajer
Kiedy? Każdy kolejny weekend lipca i sierpnia, otwarcie 5.07.2018
Gdzie? Spodek, Aleja Korfantego 35, 40-005