Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej
„Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa” - 11 października 2018 r., Hotel Marriott, Warszawa
Podobne artykuły
Żywność wolna od koronawirusa?Co z nieprawidłowościami w znakowaniu pieczywa?Uczciwie w pieczywie - nowe przepisy we WłoszechW programie m.in.:
- Podawanie w oznakowaniu wyrobów informacji, że produkt nadaje się dla wegetarian/wegan
- Aktualne kwestie dotyczące oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych
- Skąd się biorą informacje na etykiecie produktu spożywczego – krótko o badaniach laboratoryjnych
- Projekt ustawy o oznakowaniu produktów wytworzonych bez wykorzystania organizmów genetycznie zmodyfikowanych jako wolnych od organizmów genetycznie zmodyfikowanych
- Podawanie na etykietach produktów spożywczych informacji o dodatkach do żywności z uwzględnieniem zasady przenoszenia
Kto powinien wziąć udział w konferencji?
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych - pracowników działów produkcji, zapewnienia jakości, technologii, a także dla osób odpowiedzialnymi za sprawy legislacyjne.
25% zniżki dla prenumeratorów kwartalnika „Food-Lex”
Więcej informacji na stronie: www.pfpz.pl
W przypadku pytań proszę o kontakt:
Monika Jonczak, Dyrektor ds. marketingu
tel.: +48 22 830 70 55, email: m.jonczak@pfpz.pl