Zobacz, jak szybko i niedrogo wzbogacić ofertę piekarni i cukierni o zdrowe przekąski oraz pożywne soki. Sprawdź, jak maksymalnie wykorzystać cenne surowce i zminimalizować odpady. Przekonaj się, dlaczego warto postawić na ekologiczne opakowania i jak zyskać na transporcie niskoemisyjnym! Gdzie? Na stoisku nr 139, pawilon 5.
Podobne artykuły
Kobieca kreatywność odkryta!Niezapominajka dla Pań! 3. Spotkanie dla Kobiet Branży już 26 września w PoznaniuMistrz Branży na targach Polagra-TechZdrowe rewolucje – tym hasłem manifestujemy bliską nam, prostą i spójną wizję rzemiosła przyszłości. W nim zawiera się idea produkcji żywności opartej na wysokiej jakości naturalnych surowcach, ich odpowiednim zagospodarowaniu. Dochodzi do tego potrzeba redukowania wszechobecnego plastiku na rzecz przyjaznych dla środowiska i naszego zdrowia opakowań na żywność, jak woreczki lniane czy słoiki. W tym również mieści się przekonanie, że żywność można i trzeba dystrybuować bez zanieczyszczania środowiska. Zdrowe rewolucje zacznij już teraz i zacznij je z Mistrzem Branży :)
Zdrowe miksowanie i niemarnowanie żywności
Zaczynamy od niedzieli na pełnych obrotach, choć pyszne soki będziemy wyciskać obowiązkowo w wyciskarkach wolnoobrotowych, by nie stracić nic z wartości warzyw i owoców. Obok wyciskarki pojawią się także wytłaczarka i blender. Przy użyciu profesjonalnego tria pokażemy, jak rzemieślnicze piekarnie, cukiernie i lodziarnie mogą o(d)żywić swoją ofertę, a przy okazji produkować bez odpadów.
Z owoców, warzyw i ziół przygotujemy smaczne soki, które mogą służyć jako naturalne barwniki; zmiksujemy warzywa na modne smoothies, z nasion wyciśniemy najcenniejsze oleje, a powstałe produkty uboczne (jak pulpy i wytłoki) zagospodarujemy jako surowiec do wypieku zdrowych przekąsek na słodko i wytrawnie. Pomoże nam w tym ekspert Zbigniew Bańkowski, który codziennie będzie prezentował szerokie możliwości wyciskarki, wytłaczarki i blendera w piekarni, cukierni i lodziarni. Zapraszamy również na warsztaty przygotowywania chałwy tureckiej i ukraińskiej. W niedzielę wtórować mu będzie Żaneta Geltz, promotorka zdrowego i zrównoważonego stylu życia, założycielka stowarzyszenia Happy Evolution Global Assiociation – zgodnie z hasłem „Kocham jeść, ale nie chcę tyć!” zachęci producentów do tworzenia słodyczy, które nie tuczą, i podzieli się własnymi przepisami na wykorzystanie pulp i świeżo wyciskanych olejów, w wersji ekologicznej.
WYGRAJ BLENDER Z MISTRZEM BRANŻY – konkurs dla piekarni, cukierni i lodziarni
Każdego dnia na stoisku Mistrza Branży będzie można wziąć udział w konkursie – nagrodą główną jest profesjonalny blender (moc 1500 W, liczba obrotów do 30 tys.) – amerykańska jakość, japońskie ostrza, polska produkcja! Sprawdź zasady konkursu --> KLIK
NIE dla plastików, TAK dla ekologii
W tym roku mocno będziemy promować myślenie o środowisku! Nie chodzi o segregację śmieci, ale przede wszystkim o ich redukowanie. Stąd pomysł, by powiedzieć STOP foliowym woreczkom w miejscu sprzedaży i edukować konsumentów, że lepszym opakowaniem dla naszych wyrobów są lniane woreczki, a nawet słoiczki.
Jako partner Polskiego Stowarzyszenia Elektromobilności pokażemy potencjał najnowszych rozwiązań z zakresu transportu niskoemisyjnego. Opowiemy, ile można zyskać na myśleniu prośrodowiskowym i działaniach na rzecz czystego transportu, a także ile trzeba zainwestować.
Zdrowe rewolucje w cukierni, piekarni, lodziarni już trwają! Warto dostrzec w nich przewagę konkurencyjną i zacząć je razem z Mistrzem Branży. Zapraszamy!
HARMONOGRAM ZDROWYCH REWOLUCJI MISTRZA BRANŻY, pawilon 5, stoisko nr 139
od godz. 10.00-16.00
NIEDZIELA-CZWARTEK
Jak o(d)żywić ofertę w piekarni, cukierni i lodziarni oraz produkować bez „odpadów” z Mistrzem Branży. Szerokie zastosowanie wyciskarki wolnoobrotowej, wytłaczarki i blendera – pokazy technologiczne i degustacje. Prowadzący: Zbigniew Bańkowski
NIEDZIELA
Kocham jeść, ale nie chcę tyć! Jak nie najeść się nadwagi, czyli produkcja słodkości okiem konsumenta z Mistrzem Branży. Degustacja zdrowych przekąsek na bazie pulpy i świeżo wyciskanych olejów. Prowadząca: Żaneta Geltz, założycielka Happy Evolution Global Association
NIEDZIELA, PONIEDZIAŁEK
Kieruj się troską o środowisko i oszczędzaj z Mistrzem Branży! Najnowsze rozwiązania z zakresu transportu niskoemisyjnego – spotkanie z ekspertem Polskiego Stowarzyszenia Elektromobilności. Zapraszamy na jazdę próbną hulajnogą elektryczną
NIEDZIELA-ŚRODA: Wygraj blender z Mistrzem Branży! Konkurs dla piekarni, cukierni i lodziarni