...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Mak, lukier i certyfikaty

Wielkimi krokami zbliża się święto najsłynniejszego rogala. Zgodnie z tradycją w Poznaniu twórcom oryginalnych świętomarcińskich słodkości będą wręczane certyfikaty. Zapraszamy do udziału w wydarzeniu!

Z początkiem listopada cukiernie znów zaleje zapach lukru i maku - na półkach pojawią się wyczekiwane rogale świętomarcińskie. Zgodnie z tradycją,  drożdżowe rogale o charakterystycznym listkującym cieście i nadzieniu z białego maku, rodzynek oraz kandyzowanych owoców są wypiekane i spożywane 11 listopada już od XI wieku w Poznaniu oraz okolicach. Jak co roku odbędzie się też przy okazji uroczyste wręczenie potwierdzeń jakości dla tych rogali, które wykonane są z troską o zachowanie oryginalnej receptury. Cech Cukierników i Piekarzy w Poznaniu wraz z Wielkopolską Izbą Rzemieślniczą we współpracy z Urzędem Miasta Poznania zaprasza na uroczyste wręczenie Potwierdzeń jakości uzyskania praw do wytwarzania Produktu Chronionego Oznaczeniem Geograficznym /Prawem Unii Europejskiej „ROGALA ŚWIĘTOMARCIŃSKIEGO”, które odbędzie się dnia 5 listopada o godz. 11.00 w Sali nr 17 Wielkopolskiej Izby Rzemieślniczej w Poznaniu ( Aleja Niepodległości 2).

 

 

Do tej pory certyfikat uprawniający do wypieku oryginalnego rogala świętomarcińskiego uzyskało 105 cukierni i piekarni. 

Więcej informacji >>> KLIK!

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji