...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Debic Pastry Cup - nowy konkurs dla ambitnych cukierników

28 marca ambitni cukiernicy będą mieli kolejną okazję do słodkich popisów. Odbędzie się pierwsza edycja Debic Pastry cup, której organizatorem jest mistrz i mentor polskiego cukiernictwa - Paweł Mieszała.

Tegoroczne targi EuroGastro zapowiadają się wyjątkowo apetycznie! Wszystko za sprawą pierwszej edycji konkursu Debic Pastry Cup, którego organizatorem jest znany polski mistrz cukiernictwa i mentor z ponad 25 letnim doświadczeniem, Paweł Mieszała. 28 marca 2019 r. do zawodów przystąpią  dwuosobowe drużyny w składzie cukiernik/pastry chef lub cuisine chef oraz asystent/pomocnik pracujący w zawodzie minimum od dwóch lat. Nie muszą reprezentować jednego miejsca pracy.

Ich zadania będą podzielone na dwie części:

- wykonanie dwóch identycznych tortów (jeden do degustacji, drugi do prezentacji) o średnicy 21 cm w stylu freestyle

- deser na talerzu, czyli wykonanie 12 identycznych deserów restauracyjnych w formule freestyle

Warunkiem jest też wykorzystanie dowolnego produktu firmy Debic. Biszkopty, beza i makaroniki mogą zostać przywiezione jako gotowy produkt do użycia podczas konkursu. Musy, kremy oraz wszelkie dekoracje muszą zostać wykonane od podstaw na miejscu. Na wykonanie pracy oraz posprzątanie stanowiska zespoły będą mieć 3 i pół godziny. Po tym czasie jury pod przewodnictwem belgijskiego cukiernika Bruno van Vaerenbergh, wybierze trzy zwycięskie teamy, które zostaną uhonorowane pieniężnie oraz medalami.

 


Zgłoszenia do konkursu przyjmowane są do końca lutego br. Zakwalifikowane do udziału drużyny zostaną przedstawione na początku marca. Sam konkurs rozpocznie i zakończy się 28 marca (debiccup@gmail.com). Dzień później odbędzie się pokaz mistrzów, podczas którego szef kuchni przygotuje przystawkę, a cukiernik deser.

Sponsorem głównym konkursu jest marka Debic we współpracy z MT Targi Polska.

Więcej informacji >>> https://www.facebook.com/Debic-Pastry-Cup

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji