...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Szykuj się na szkolenie „Tradycyjne polskie pieczywo: chleby żytnie i mieszane”

Szykuj się dwa dni intensywnego, profesjonalnego szkolenia piekarskiego pt. „Tradycyjne polskie pieczywo: chleby żytnie i mieszane”. Spotkanie poprowadzą dr inż. Krystyna Jarosz i mistrz piekarski Józef Ziółkowski! Gdzie? W łódzkiej Szkole Kulinarnej Ashatni. Kiedy? 26-27 listopada. Sprawdź, czego się nauczysz!

Szkolenie z tradycyjnego chleba żytniego i mieszanego będzie obejmowało bogatą część teoretyczną i praktyczną. Nauczysz się oceniać jakość surowców, przeliczać receptury, przygotować ciasto i wypiec chleb żytni z prawdziwego zdarzenia i chleb mieszany, a także przeprowadzić ocenę organoleptyczną wypieków. Zajęcia poprowadzą najlepsi fachowcy w branży, praktycy o dużej wiedzy teoretycznej: dr inż. Krystyna Jarosz i mistrz piekarski Józef Ziółkowski.


Szkolenie TRADYCYJNE POLSKIE PIECZYWO: CHLEBY ŻYTNIE I MIESZANE
Termin: 26-27 listopada 2019 r.
Cena: 1300 zł
Miejsce szkolenia: Szkoła Kulinarna Ashatni, ul. Sienkiewicza 82/84, Łódź


PROGRAM SZKOLENIA
DZIEŃ I

Surowce piekarskie - co należy o nich wiedzieć?
Receptura na chleb żytni 100%

Mąka pszenna i żytnia jako podstawowe surowce piekarskie.
• Pozostałe surowce piekarskie
• Znaczenie technologiczne poszczególnych surowców
• Analiza receptury na pieczywo żytnie
• Metodologia przeliczeń recepturowych
• Prowadzący przygotowuje ciasto żytnie w ilości odpowiednio do liczby uczestników

Uczestnicy indywidualnie przygotowują ciasto na chleb żytni:
• analiza surowca
• analiza receptury
• przygotowanie surowca
• przygotowanie ciasta
• wypieki wyrobów

Podsumowanie pierwszego dnia szkolenia:
• Trudności technologiczne wynikające z jakości analizowanego surowca
• Możliwości modyfikowania receptury w celu wykorzystania surowca z pogorszonymi cechami jakościowymi
• Zasady obowiązujące przy sporządzaniu oraz wypieku ciast żytnich i mieszanych.
• Ocena organoleptyczna wypieczonego pieczywa

DZIEŃ II

Ciasto na chleby mieszane.

Klasyfikacja wyrobów mieszanych.
• Metody sporządzania ciast mieszanych.
• Zasady obowiązujące przy sporządzaniu oraz wypieku ciast mieszanych
• Analiza receptury na pieczywo mieszane
• Prowadzący przygotowuje ciasto na chleb mieszany np. wiejski w ilości odpowiednio do liczby uczestników

Uczestnicy indywidualnie przygotowują ciasto na chleb mieszany:
• analiza surowca
• analiza receptury
• przygotowanie surowca
• przygotowanie ciasta
• wypieki wyrobów

Podsumowanie drugiego dnia szkolenia:
• Dyskusja
• Ocena organoleptyczna wypieczonego pieczywa

 Więcej informacji na stronie Ashanti lub na FB TUTAJ

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji