...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Szykuj się na szkolenie „Tradycyjne polskie pieczywo: chleby żytnie i mieszane”

Szykuj się dwa dni intensywnego, profesjonalnego szkolenia piekarskiego pt. „Tradycyjne polskie pieczywo: chleby żytnie i mieszane”. Spotkanie poprowadzą dr inż. Krystyna Jarosz i mistrz piekarski Józef Ziółkowski! Gdzie? W łódzkiej Szkole Kulinarnej Ashatni. Kiedy? 26-27 listopada. Sprawdź, czego się nauczysz!

Szkolenie z tradycyjnego chleba żytniego i mieszanego będzie obejmowało bogatą część teoretyczną i praktyczną. Nauczysz się oceniać jakość surowców, przeliczać receptury, przygotować ciasto i wypiec chleb żytni z prawdziwego zdarzenia i chleb mieszany, a także przeprowadzić ocenę organoleptyczną wypieków. Zajęcia poprowadzą najlepsi fachowcy w branży, praktycy o dużej wiedzy teoretycznej: dr inż. Krystyna Jarosz i mistrz piekarski Józef Ziółkowski.


Szkolenie TRADYCYJNE POLSKIE PIECZYWO: CHLEBY ŻYTNIE I MIESZANE
Termin: 26-27 listopada 2019 r.
Cena: 1300 zł
Miejsce szkolenia: Szkoła Kulinarna Ashatni, ul. Sienkiewicza 82/84, Łódź


PROGRAM SZKOLENIA
DZIEŃ I

Surowce piekarskie - co należy o nich wiedzieć?
Receptura na chleb żytni 100%

Mąka pszenna i żytnia jako podstawowe surowce piekarskie.
• Pozostałe surowce piekarskie
• Znaczenie technologiczne poszczególnych surowców
• Analiza receptury na pieczywo żytnie
• Metodologia przeliczeń recepturowych
• Prowadzący przygotowuje ciasto żytnie w ilości odpowiednio do liczby uczestników

Uczestnicy indywidualnie przygotowują ciasto na chleb żytni:
• analiza surowca
• analiza receptury
• przygotowanie surowca
• przygotowanie ciasta
• wypieki wyrobów

Podsumowanie pierwszego dnia szkolenia:
• Trudności technologiczne wynikające z jakości analizowanego surowca
• Możliwości modyfikowania receptury w celu wykorzystania surowca z pogorszonymi cechami jakościowymi
• Zasady obowiązujące przy sporządzaniu oraz wypieku ciast żytnich i mieszanych.
• Ocena organoleptyczna wypieczonego pieczywa

DZIEŃ II

Ciasto na chleby mieszane.

Klasyfikacja wyrobów mieszanych.
• Metody sporządzania ciast mieszanych.
• Zasady obowiązujące przy sporządzaniu oraz wypieku ciast mieszanych
• Analiza receptury na pieczywo mieszane
• Prowadzący przygotowuje ciasto na chleb mieszany np. wiejski w ilości odpowiednio do liczby uczestników

Uczestnicy indywidualnie przygotowują ciasto na chleb mieszany:
• analiza surowca
• analiza receptury
• przygotowanie surowca
• przygotowanie ciasta
• wypieki wyrobów

Podsumowanie drugiego dnia szkolenia:
• Dyskusja
• Ocena organoleptyczna wypieczonego pieczywa

 Więcej informacji na stronie Ashanti lub na FB TUTAJ

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji