Już w styczniu kolejne spotkanie branży cukierniczej, lodziarskiej oraz piekarskiej w Rimini we Włoszech.
SIGEP jest światowej klasy wystawą B2B w dziedzinie rzemieślniczych lodów i cukiernictwa. Dla nabywców, producentów i dystrybutorów lodów, ciast, czekolady, kawy i materiałów piekarniczych targi SIGEP to najbardziej ekscytujące wydarzenie biznesowe roku. To spotkanie, którego nie można przegapić - nowe produkty, usługi i innowacje technologiczne. A także liczne imprezy towarzyszące, wśród których za najważniejsze uchodzą mistrzostwa Gelato World Cup (Coppa del Mondo della Gelateria), które odbędą się po raz 9. i zgromadzą mistrzowskie teamy reprezentujące 12 krajów z całego świata. Drużyny z Meksyku, Singapuru, Malezii, Japonii, Niemiec, Włoch, Francji, Hiszpani, Argentyny, Kolumbii, Węgier i Polski zawalczą o tytuł Lodziarskich Mistrzów świata.Więcej informacji >>> KLIK!
Dla sektora cukierniczego dedykowane jest wydarzenie, które odbędzie się 18 stycznia w Pastry Arena (hala B5) pod nazwą The Star of Sugar (Gwiazda Cukru) - wyjątkowy konkurs, w którym zawodnicy muszą przygotować spektakularną rzeźbę z cukru. Więcej informacji >>> KLIK!
W hali D1, gdzie tematem przewodnim jest kawa odbędzie się 7. edycja Italian Barista Championships, która stanowi selekcje do finały prestiżowego konkursu World Coffee Events. Więcej informacji >>> KLIK!
Chlebem natomiast będzie pachnieć hala D4 w której odbędzie się międzynarodowy konkurs Bread in the City, skupiony na piekarzach. Więcej informacji >>> KLIK!
Zarezerwuj swój czas już dziś i odwiedź targi SIGEP 18-22 stycznia 2020.
Więcej informacji>>> KLIK!