...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Gelateria Ice Dream z nowymi punktami w Katowicach i Poznaniu

14 grudnia w Avenida Poznań została otwarta nowa lodziarnia Ice Dream. Stoisko znajduje się na drugim piętrze centrum, w strefie Avenida Lounge. Niedługo wcześniej – 28 listopada gelateria wystartowała w Galerii Katowickiej.

Nowe stoiska, wraz z działającą od kwietnia 2019 roku lodziarnią w warszawskiej Arkadii to początek, budowanej przez markę, ogólnopolskiej sieci lodziarni opierających się na koncepcie „self-service ice cream”.

- Choć przyszła zima, a my mówimy o lodach, koniec bieżącego roku był dla nas bardzo gorącym okresem. Dwa otwarcia, dwa polskie miasta, dwie galerie handlowe i zupełnie nowa dla mieszkańców Katowic i Poznania propozycja na jedzenie lodów. Doświadczenie wyniesione z warszawskiej Arkadii pokazało nam, że koncept jest atrakcyjny zarówno dla klientów, jak i dla samego centrum. Niespotykany pomysł na serwowanie i jedzenie lodów to z jednej strony nowość dla konsumentów, z drugiej - dobry sposób na urozmaicenie strefy restauracyjnej - mówi Jakub Szeliga, współzałożyciel gelaterii Ice Dream.
Koncepcja „self service ice cream” przybyła z Włoch, gdzie stoiska tego typu cieszą się dużą popularnością. W Polsce pomysł postanowiła rozwinąć marka Ice Dream. Idea opiera się na tym, że swój lodowy deser każdy tworzy tu samodzielnie. Najpierw należy wybrać wafelek lub kubeczek, potem nałożyć wybrane smaki włoskich lodów, a następnie udekorować je rozmaitymi dodatkami. Na koniec deser jest ważony przy kasie, a jego cena zależy od wagi gotowej porcji.

W ofercie Ice Dream znajdują się smaki tradycyjne, takie jak śmietanka czy czekolada, ale też bardziej zaskakujące, jak zielona herbata, czarna wanilia czy słony karmel. Z myślą o dzieciach powstają tu propozycje smakowe takie jak np. jednorożec, wata cukrowa czy niebieskie migdały, a pod kątem wegan owocowe sorbety. Koncept wyróżnia się ogromną ilością oryginalnych dodatków, wśród których można znaleźć m.in. kuleczki jadalnego brokatu, cząstki świeżych owoców, domowe marmolady oraz kolorowe i błyszczące posypki.

Za rozwój marki w Polsce odpowiedzialna jest firma doradcza CBRE, która reprezentuje i doradza Ice Dream w wyborze nowych lokalizacji.

- Oferta gastronomiczna w centrach handlowych stale ewoluuje, pojawiają się nowe koncepty, jednak miejsca takie jak lodziarnie są jej nieodłącznym i niezastąpionym elementem. Ice Dream wprowadza swoją koncepcją powiew świeżości pozwalając klientom na samodzielne tworzenie deserów. Doskonałe lokalizacje poznańskiej Avenidy oraz Galerii Katowickiej, duży przepływ klientów w tych galeriach przesądziły o wyborze tych galerii przez Ice Dream, które nadal będzie dynamicznie rozwijać się na polskim rynku. – mówi Alena Zielińska, CBRE.

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji