...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Master Martini Polska, materiał promocyjny

Praliny i Trufle

autor: Master Martini

RECEPTURA

Praliny korpus czekoladowy
1000 g Ariba Watacao Ghana Origin 70%
10 g masła kakaowego z barwnikiem
Masło kakaowe z barwnikiem rozpuścić i ochłodzić do 30°C. Następnie za pomocą pistoletu z dyszą 0,5 mm nanieść na wyczyszczoną, suchą foremkę do pralin. Po zastygnięciu wlać do niej zatemperowaną czekoladę, nadmiar wylać, tworząc korpus.

Praliny Nadzienie
100 g żelu Gold Neutro
40 g limoncello
200 g Caravella Gran Limone
Gold Neutro połączyć z limoncello i nałożyć do korpusu czekoladowego do 1/3 wysokości. Następnie nałożyć krem Caravella Gran Limone podgrzany do 30°C. Po zastygnięciu zamknąć formę zatemperowaną czekoladą Ariba Watacao Ghana Origin 70%. Gdy czekolada zastygnie, wybić z formy.

 

Trufle Nadzienie
1000 g Caravella Gran Fragola
100 g Ariba Bianco Diamante
50 g truskawki liofilizowanej
Do kremu Caravella dodać rozpuszczoną czekoladę Ariba Bianco Diamante i truskawkę liofilizowaną.
Dokładnie wymieszać i wyłożyć na blaszkę do wysokość 1,5 cm,  pozostawić do zastygnięcia.
Następnie pokroić nadzienie w małe kwadraty i ręcznie uformować w kształcie kulki. Po schłodzeniu oblać surogatem Centramerica Rosa-Fragola i posypać pokruszoną liofilizowaną truskawką.

Do pralin i trufli możemy również użyć kremów z chrupiącymi dodatkami, takich jak: Caravella Crunch Mora, Caravella Crunch Nocciola, Caravella Crunch Pistacchio, Caravella Crunch Ciocco Avorio, oraz owocowych: Caravella Gran Fragola, Caravella Gran Arancia i Caravella Gran Limone.

 

 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Master Martini Polska

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji