...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Tomasz Deker wśród pięciu najlepszych cukierników w Europie

Gdański piekarz i cukiernik wyróżniony prestiżową nagrodą Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej.

Prix Au Chef Pâtissier to nagroda przyznawana pięciu najlepszym cukiernikom w Europie przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną (The International Academy of Gastronomy). W tym roku wśród utytułowanych, jako jedyny Polak, znalazł się polski mistrz cukiernictwa, Tomasz Deker.

 


W prestiżowym gronie znaleźli się również: uznawany za jednego z najlepszych cukierników na świecie Cédric Grolet z Francji, zdobywca wielu cukierniczych nagród Paco Torreblanca z Hiszpanii, Pierluigi Portinari z włoskiej Ristorante La Peca oraz João Henriques z Patisserie Eclair w Portugalii.

Tytuły dla najbardziej utalentowanych cukierników są przyznawane przez francuską akademię od 2016 roku. Wśród nagrodzonych wcześniej Polaków byli Krzysztof Ilnicki z UMAM Patisserie (2016), Krzysztof Rabek z Odette (2017) i Justyna Kawiak z NANAN (2018). Nagroda przyznawana jest za całokształt osiągnięć szefom, którzy szczególnie wyróżnili się swoim wkładem w rozwój sztuki cukierniczej oraz wkład w rozwój branży.

Polski laureat jest nie tylko mistrzem cukiernictwa z blisko 30. letnim stażem, ale autorem programów kulinarnych, członkiem Fundacji Klub Szefów Kuchni, Stowarzyszenia Cukierników, Karmelarzy i Lodziarzy RP oraz Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. A także autorem książki, organizatorem projektów i wydarzeń brażowych oraz jurorem licznych konkursów.

 

W Gdańsku prowadzi autorską piekarnio-cukiernię Tomasz Deker z rzemieślniczym pieczywem, bajglami i słodkimi bułkami. W Oliwie Tu Można Marzyć – restaurację, w której serwuje autorskie desery, ale też rustykalne pieczywo.

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji