...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Patryk Szczepański ambasadorem akcji Chefs for Change

Chefs for change to kolejny projekt kampanii Roślinniejemy. Cukiernicy, kucharze i inni propagatorzy kuchni roślinnej dołączają do wspólnego głosu, który ma przekonać, że zwrot ku produktom wegańskim oznacza zmianę na lepsze. Patryk Szczepański deklaruje, że również w cukiernictwie.

Projekt Chefs for Change promujący szefowe i szefów kuchni otwierających się na bardziej roślinne menu powstał w Polsce w marcu 2019 roku. Inicjatorami jest zespół kampanii Roślinniejemy, który działa w ramach organizacji Anima International – jednej z czterech najbardziej efektywnych organizacji prozwierzęcych na świecie według Animal Charity Evaluators. Jego częścią była seria roślinnych kolacji charytatywnych przygotowywanych przez jednych z najlepszych polskich szefów kuchni zrzeszonych wokół idei bardziej odpowiedzialnego gotowania i promocji kuchni roślinnej.

 

 

"Wierzymy, że szefowie kuchni, kucharze, rzemieślnicy – mogą zrobić prawdziwą różnicę" - głosi manifest pomysłodawców. Dieta planetarna skoncentrowana głównie na żywności pochodzenia roślinnego jest według naukowców najlepszym rozwiązaniem, ponieważ uratowałaby co najmniej 11 milionów ludzi rocznie przed śmiercią spowodowaną niezdrową żywnością, jednocześnie zapobiegając załamaniu się świata przyrody, od którego ludzkość zależy. Kampania Chefs For Change buduje silną społeczność szefów kuchni i kucharzy, którzy wprowadzają do swojego jadłospisu opcje oparte na roślinach, poszerzając swoją wiedzę na temat kuchni wegańskiej i są gotowi poprzeć tytułową zmianę, która w oczywisty sposób opłaci się środowisku naturalnemu, zdrowiu ich gości i rodzin, a także – oczywiście – dobrostanowi zwierząt. Trudno nie wspomnieć również o potencjale marketingowym, który idzie w parze z przemyślaną komunikacją związaną z wprowadzeniem i promocją nowej roślinnej oferty.

Do grona ambasadorów projektu dołączył także Patryk Szczepański, właściciel Pure Sugar, ambasador Cacao Barry, a także specjalista od wegańskich deserów, ciast i innych słodkości. - Wszystkie trendy na świecie pokazują, że gastronomia powinna ewoluować w bardziej roślinnym kierunku. Postanowiłem dołączyć do Chefs for Change Polska, bo właśnie teraz jest najlepszy moment by otworzyć się na kuchnię roślinną: wszystkie trendy na świecie przemawiają za tym, że gastronomia powinna ewoluować w tym kierunku. Poza tym jest to świetna inicjatywa, która pokazuje że dania i desery oparte o produkty roślinne mogą być nie tylko tak samo smaczne, ale często nawet smaczniejsze niż te na bazie produktów odzwierzęcych - deklaruje cukiernik, który sam przez rok był na diecie stricte wegańskiej.

 

 

Cała rozmowa z Patrykiem Szczepańskim >>> KLIK!

Jesteś cukiernikiem, lodziarzem, piekarzem otwartym na nowe? Stawiasz na produkty roślinne? Posiadasz w swojej ofercie wegańskie słodkości? Dołącz do grona ambasadorów! 

Więcej o Chefs for Change >>> KLIK!

 

 


Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji