...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , FRITSCH Polska, materiał promocyjny

I Wystawa Technologii Piekarniczych

Mieszanie, wałkowanie, porcjowanie, krojenie, znakowanie – produkcja pieczywa to wieloetapowy proces, który wymaga użycia różnych technologii i urządzeń. Zwiedzający I Wystawę Technologii Piekarniczych w Lublinie mieli okazję zobaczyć ten asortyment.

Od 31sierpnia do 18 września 2020 roku w Centrum Konferencyjno-Wystawienniczym „Etiuda” w Lublinie trwała I Wystawy Technologii Piekarniczych Fritsch zorganizowana przez Multivac. Ze względu na sytuację epidemiologiczną panującą na świecie i w trosce o bezpieczeństwo zwiedzających wydłużony został czas jej zwiedzania. Dzięki temu wszyscy goście mieli możliwość uczestniczenia w indywidualnych prowadzonych w małych grupach klientów pokazach pieczenia i pakowania produktów branży piekarniczej.

Na pokazach w pierwszej kolejności przedstawione zostały prezentacje firmy Multivac, wiodącego w świecie producenta zintegrowanych rozwiązań opakowaniowych. Oprócz produkcji maszyn pakujących, profil działalności firmy skupia się również na rozwiązaniach w zakresie krojenia, porcjowania, znakowania i etykietowania oraz kontroli jakości.

Następnie przedstawiono firmę Fritsch, która od 2019 roku jest częścią grupy Multivac. Fritsch od dziesięcioleci kojarzony jest z wydajnymi urządzeniami wysokiej jakości oraz pionierskimi innowacjami w zakresie formowania i obróbki ciasta. Multivac Sp. z o.o. to wyłączny przedstawiciel firmy Fritsch w Polsce.


 

W branży piekarniczej nazwa Fritsch od wielu lat jest synonimem przełomowej, innowacyjnej techniki formowania i przygotowywania ciast oraz wysokiej jakości wydajnych urządzeń. Posiada szereg skrojonych na miarę urządzeń przeznaczonych zarówno dla tradycyjnych piekarzy rzemieślniczych, jak i przemysłu wyrobów piekarniczych. Przemyślane konstrukcje pozwalają ograniczyć nakłady na czyszczenie do minimum, a inteligentne układy sterowania zapewniają niezwykłą łatwość obsługi. Maszyny firmy Fritsch obchodzą się z ciastem tak delikatnie jak to tylko możliwe przez cały proces obróbki. Urządzenia te są w dużej mierze samooczyszczające, bezobsługowe i mogą działać bez przerwy. Konstruktorzy Fritsch nieustannie pracują nad szczegółami, które przyczyniają się do zwiększania jakości i bezpieczeństwa podczas produkcji.



 

Trzecią zaprezentowaną była firma Credin, która jest jednym z największych w Europie producentów komponentów piekarniczo-cukierniczych o najwyższej jakości, docenianych zarówno przez wytwórców, jak i konsumentów.
Po prezentacjach firmowych nastąpiły pokazy produkcji piekarniczych na urządzeniach firmy Fritsch z wykorzystaniem surowców marki Credin. Przedstawiono następujące linie:
- FRITSCH MULTICUT – wszechstronne urządzenia do wypieku chleba, bułek i wszystkich produktów zawijanych, które łączą w jednej linii produkcyjnej zalety delikatnego wykrawania i obracania ciasta z różnorodnością wykrawanych i krojonych przy użyciu inteligentnej techniki form. Dzięki dużej liczbie wyspecjalizowanych urządzeń dodatkowych można je optymalnie skonfigurować na potrzeby praktycznie każdego rodzaju pieczywa, asortymentu i procesu produkcyjnego.
- FRITSCH ROLLFIX 700 – wysoko wydajna wałkownica również do cienkiego ciasta, przeznaczona do produkcji większych partii ciasta i pracy ciągłej. Sterowana komputerowo, wyposażona w ekran dotykowy, doskonale przystosowana do pracy w większych zakładach piekarskich i zakładach przemysłowych.
- FRITSCH EASYLINE – ekonomiczna linia do wyrobów cukierniczych i piekarniczych. Niezwykle kompaktowe urządzenie umożliwia racjonalne wykorzystanie małej powierzchni na potrzeby produkcji dużego asortymentu drobnych wypieków. Paleta możliwości obejmuje krojone lub zawijane wypieki i nadziewane lub wykrawane wyroby. Napędzany silnikiem nóż gilotynowy zapewnia wysoką wydajność i dokładność cięcia.

Produkty, jakie wyprodukowano na poszczególnych liniach, to m.in.:

  • croissant nienadziewany,
  • ślimak z ciasta drożdżowego z nadzieniem – strucle makowe,
  • drożdżówka laminowana,
  • rogal duży drożdżowy z nadzieniem,
  • bułka ziarnista fitness,
  • bułka ziemniaczana z posypką Yellow.


Pod koniec wystawy zorganizowano pokazy pakowania produktów piekarniczych na termoformującej maszynie pakującej w folie miękkie – MULTIVAC R 105, która umożliwia pakowanie w próżni i MAP. Zaprezentowano również etykieciarkę z taśmą transportową MULTIVAC L 310, która etykietuje najróżniejsze formy opakowań i umożliwia różnorodne pozycje etykietowania. Urządzenie to wyróżnia się wysoką wydajnością i licznymi opcjami, jak na przykład kontrola etykietowania.

Wystawa cieszyła się dużym zainteresowaniem producentów branży piekarniczej. Zaprezentowano wiele ciekawych nowości i innowacyjnych rozwiązań.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji