...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Zupa dla seniora - szlachetna akcja Pawła Jafernika

Właściciel Wytwórni Lodów z Kórnika i Baru Podzamcze wychodzi na przeciw najbardziej potrzebującym w czasie pandemii - każdy senior oraz osoby przebywające na kwarantannie mogą liczyć na darmową zupę.

Akcja zaczęła się w połowie listopada od wydawania 100 bezpłatnych porcji zup dziennie. Wszystkie trafiły do osób będących w potrzebie w czasie epidemii, czyli seniorów oraz tych, którzy odbywają kwarantannę. Inicjator szlachetnego przedsięwzięcia, Paweł Jafernik, postawił na rozgrzewające propozycje, które dodatkowo mają wzmacniać odporność. W zupowym menu pojawiły się takie propozycje jak: kapuśniak, cebulowa, barszcz, ale też pomidorowa oraz krem pieczarkowy. Wszystkie gotowane na miejscu z tradycyjnych składników, bez półproduktów.

 



https://www.facebook.com/podzamczebar/posts/4801724436567000

 

- Musimy sobie pomagać w tych ciężkich czasach i my jako Polacy to jesteśmy tacy, że w potrzebie sobie pomożemy - mówi Paweł Jafernik właściciel baru Podzamcze. - W pierwszej fali pandemii wspieraliśmy naszą straż miejską, komisariat policji i naszych medyków na posterunku, dostawali na weekendy od nas jedzenie. teraz pomyślałem, że można zrobić taką akcję, że sto zup na dzień można wydać i komuś to pomoże.

Zupy codziennie można odebrać samemu albo też skontaktować się z obsługą, która dowozi je pod same drzwi potrzebujących. Choć początkowo akcja miała potrać zaledwie kilka dni, została przyjęta z tak wielkim entuzjazmem, że obecnie jest nie tylko kontynuowana, ale jeszcze dodatkowo wzbogacona o drugie danie (wydawane w poszczególne dni). Znaleźli się nawet sponsorzy, którzy wsparli akcję. Pod postem z informacją opublikowaną na Facebooku można przeczytać liczne wyrazy wdzięczności za tego typu przedsięwzięcie. Akcja potrwa do połowy grudnia, kiedy to organizator planuje rozpoczęcie remontu bistro.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji