...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Lajkonik To-Go - nowy koncept znanej piekarni

Mimo lockdownu, niesprzyjających warunków i niepewnej sytuacji rynkowej, krakowska piekarnia rozwija nowe koncepty. Niedawno ruszył Lajkonik To-Go.

Nowy koncept Lajkonik To-Go to lokal zupełnie inny, niż pozostałe - przede wszystkim jest zlokalizowany w pawilonie handlowym - czyli budynku modułowym. - Taka decyzja o lokalizacji była podyktowana faktem, że zwiększa to przede wszystkim nasze możliwości na dotarcie do konsumentów w miejscach, gdzie nie ma dostępu do lokali, a jest dostęp do mediów. Dokładnie tak było w przypadku lokalu, który właśnie uruchomiliśmy na terenie dworca MDA - wyjaśnia Piotr Para, general manager Lajkonik. House of Bakery. - Na dworzec zawsze się spieszymy, kupujemy bilet i zazwyczaj mamy chwilę przed odjazdem. Wtedy zazwyczaj myślimy o tym, żeby kupić coś na drogę do czytania, ale też do jedzenia i picia - dodaje. Dlatego kolejne punkty Lajkonik To-Go będą umiejscowione przede wszystkim w miejscach przesiadkowych, krzyżowania się dróg komunikacji.

 

 

Funkcjonowanie  konceptu jest dostosowane do obecnych pandemicznych realiów, czyli sprzedaży na wynos. - Skupiamy się przede wszystkim na tym, co jest obecnie możliwe, a po pandemii dalej będzie rozwijać pomysł, czyli obsłudze szybkiego klienta - wyjaśnia Para. W nowej lokalizacji można zrobić zakupy nie wchodząc do środka - przez okienko wydawcze. W środku jest zaledwie 8 miejsc, a oferta jest dostosowana do klienta, któremu się spieszy i zależy mu na jak naj sprawniejszej obsłudze. Taki trend był widoczny jeszcze przed zamknięciem lokali gastronomicznych. - Jeszcze przed pandemią obserwowaliśmy rozwój sprzedaży szybkiej - na wynos vs konsumpcji na miejscu. Myśleliśmy, że otwierając duży lokal więcej naszych klientów zostanie w środku - nic bardziej mylnego. Nasi klienci właśnie tak kupują coraz więcej - na wynos - deklaruje manager. 

 


Lajkonik To-Go to przede wszystkim szeroka oferta snacków. Piekarnia znana z świetnych kanapek, teraz skupia się też na przekąskach, które można bez trudu zabrać na wynos, w drogę. Są więc -  wrapy, sałatki, produkty zapiekane. - Świadomie zrezygnowaliśmy z dostępności dwóch istotnych grup produktowych - chleb i ciasta. Jesteśmy przekonani, że klient, na którym się koncentrujemy nie jest zainteresowany zakupami w tym asortymencie w takim miejscu - dodaje dyrektor Lajkonika.

 


Koncept został bardzo pozytywnie odebrany przez konsumentów. Do końca roku planowane jest otwarcie jeszcze dwóch punktów Lajkonik To-Go. 


Lajkonik. House of Bakery >>> KLIK!

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji