...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Van Houten – pierwsza różowa czekolada do picia

Po wielu deserowych wariacjach z czekoladą ruby i po czterech latach od jej wprowadzenia na rynek przyszedł czas na czekoladowy napój. Firma Van Houten – pierwszy na świecie producent czekolady do picia i marka należąca od 1998 roku do koncernu Barry Callebaut – rozpoczęła sprzedaż rubinowego proszku czekoladowego.

Produkt jest kierowany głównie do branży HoReCa, szczególnie do baristów i kawiarni. Ma inspirować baristów do poszukiwania kreatywnych rozwiązań i otworzyć branżę napojów czekoladowych na nowe doznania. Proszek Ruby służy do przygotowania zarówno ciepłych, jak i zimnych napojów, łatwo rozpuszcza się w mleku i napojach roślinnych. Podobnie jak rubinowa czekolada, napój ma nie tylko piękny kolor, ale i akcent owoców jagodowych oraz kremowość i delikatność w smaku. Na stronie internetowej Barry Callebaut można znaleźć receptury z użyciem nowego produktu.

 

 

Jak zapewnia producent, rubinowy proszek czekoladowy jest wytwarzany w 100% z ziaren kakaowych pochodzących ze zrównoważonych źródeł. Van Houten jest partnerem programu Cocoa Horizons prowadzonego przez Barry Callebaut, który koncentruje się na dobrobycie plantatorów kakao poprzez tworzenie samowystarczalnych społeczności, ochronę przyrody i dzieci.

 


 

Zdjęcia: https://www.barry-callebaut.com

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji