Po wielu deserowych wariacjach z czekoladą ruby i po czterech latach od jej wprowadzenia na rynek przyszedł czas na czekoladowy napój. Firma Van Houten – pierwszy na świecie producent czekolady do picia i marka należąca od 1998 roku do koncernu Barry Callebaut – rozpoczęła sprzedaż rubinowego proszku czekoladowego.
Podobne artykuły
Owadzie rarytasyBzyczący problem - patent na dokuczliwe owadyRobociki w roli kuriera. Fit Cake inwestuje w innowacjeProdukt jest kierowany głównie do branży HoReCa, szczególnie do baristów i kawiarni. Ma inspirować baristów do poszukiwania kreatywnych rozwiązań i otworzyć branżę napojów czekoladowych na nowe doznania. Proszek Ruby służy do przygotowania zarówno ciepłych, jak i zimnych napojów, łatwo rozpuszcza się w mleku i napojach roślinnych. Podobnie jak rubinowa czekolada, napój ma nie tylko piękny kolor, ale i akcent owoców jagodowych oraz kremowość i delikatność w smaku. Na stronie internetowej Barry Callebaut można znaleźć receptury z użyciem nowego produktu.
Jak zapewnia producent, rubinowy proszek czekoladowy jest wytwarzany w 100% z ziaren kakaowych pochodzących ze zrównoważonych źródeł. Van Houten jest partnerem programu Cocoa Horizons prowadzonego przez Barry Callebaut, który koncentruje się na dobrobycie plantatorów kakao poprzez tworzenie samowystarczalnych społeczności, ochronę przyrody i dzieci.
Zdjęcia: https://www.barry-callebaut.com