Lody do szarlotki, gorącej czekolady, a może chrupiących crepes? Zaprezentuj swój pomysł i zgarnij nagrodę!
Okres jesienno-zimowy wciąż nie jest dobrym czasem na sprzedaż lodów gałkowych. A może by tak uczynić z nich doskonały dodatek do rozgrzewającyh deserów? Weź udział w naszym konkursie na Facebooku Mistrza Branży i zawalcz o cenną nagrodę - szkolenie lodziarskie ufundowane przez Szymon Sapieha - Lody Naturalnie.
Co trzeba zrobić? W komentarzu pod postem konkursowym zamieść zdjęcie swojej propozycji deseru z udziałem lodów i opisz krótko skład receptury. Losowanie w piątek 21.01.2022.
Nagroda: Szkolenie Lodziarskie na poziomie zaawansowanym.
Szkolenie obejmuje:
– Produkcja lodów bez użycia aromatów i barwników- koncepcja
– Różnice w produkcji lodów bez użycia komponentów , a „naturalnie”
– „Lody bez cukru”- koncepcja, omówienie przepisów i składu
– Przygotowanie receptur na bazie NEUTRO 5
– Infuzje smakowe
– Pakiet 25 receptur do wyboru na bazie NEUTRO 5 w formacie exel
Po szkoleniu uczestnik:
- zna i rozumie surowce używane w lodziarstwie
- potrafi wykonać proste korekty w recepturach
- potrafi wykonać własny smak lodów na podstawie zbliżonych receptur
- produkuje lody rzemieślnicze około 30% taniej
Wartość szkolenia 3000 zł (netto). Szkolenie dwudniowe, cena zawiera nocleg i wyżywienie.
Zastrzegżenie! Uczestnik musi wziąć udział w szkoleniu w tym roku w umówionym wspólnie terminie. W przypadku braku miejsc, uczestnik otrzyma szkolenie indywidualne o podobnej lub wyższej wartości.