...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

3. urodziny Too Good To Go: piwo z czerstwego pieczywa

Too Good To Go obchodzi w Polsce swoje trzecie urodziny. Z tej okazji Browar Wagabunda w kooperacji z Gorąco Polecam (Enata Bread) wyprodukował piwo z czerstwego pieczywa.

Piwo “Zrównowarzone” jest dziełem jednego z najmniejszych browarów w Polsce, słynącego z eksperymentów - Wagabunda. To do niego marka Gorąco Polecam (wchodząca w skład piekarniczej grupy Enata Bread) dostarczyła bułki, chleby, bagietki i bajgle, na bazie których powstało doskonałe piwo. To jeden ze sposobów na wykorzystanie czerstwego pieczywa, idealnie współgrający z ideą Too Good To Go, która walczy z marnowaniem jedzenia.

 


- W tym roku uwarzyliśmy wyjątkową akcję, którą jeszcze mocniej chcemy podkreślić, że nie wszystkie produkty, które w pierwszej ocenie nadają się do wyrzucenia, muszą lądować w koszu. Wiedzą to nasi użytkownicy i partnerzy, którzy od 3 lat przyczyniają się do realnych zmian. Dlatego w te urodziny wznosimy toast za zdrowie naszej planety w „zrównowarzony” sposób - mówiła Anna Kurnatowska, Country Managerka Too Good To Go. - Wygląd i smak naszego piwa jest doskonały – odczuwam w nim chlebową nutę, która jest mi tak bardzo bliska. Piwo powstało w tradycyjny sposób. Nasze pieczywo, które wyrasta i zarumienią się także na naturalnym zakwasie, mocno wpisało się w to rzemieślnicze – wymagające cierpliwości i pieczołowitości – podejście. Liczę na więcej. Przecież z pozostającego pieczywa można zrobić dużo więcej! - dodał Bartłomiej Rychcik, CEO Enata Bread.

Proces warzenia piwa trwał ok. 5 tygodni, wyprodukowano 1000 butelek. W “Zrównowarzonym” ok. 30% wszystkich fermentowanych cukrów pochodzi z uratowanego przed zmarnowaniem pieczywa. Jak wspomniał Łukasz Tyczyński, New Business Manager w Browarze Wagabunda, czerstwe pieczywo użyte do produkcji piwa to zaledwie ułamek ilości, jaką marnujemy każdego dnia.

ESS

źródło: Enata Bread

foto: Browar Wagabunda


Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji