...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

“Czekolada z misją” - niezwykły projekt wspierający wenezuelskie kobiety oraz zagrożone gatunki

Co wspólnego mają ze sobą czekolada, tapir amerykański i problemy samotnych matek w Wenezueli? Więcej niż możemy się spodziewać! Dr Izabela Stachowicz z Wydziału Biologii i Ochrony Środowiska Uniwersytetu Łódzkiego ruszyła z czekoladowym projektem ratującym świat.

W Wenezueli większość kobiet zajmuje się wychowywaniem dzieci i żyje na skraju ubóstwa. Dr Izabela Stachowicz spotkała się z nimi i poznała ich trudną sytuację podczas swoich badań naukowych i postanowiła im pomóc. W ten sposób powstał projekt “Czekolada z misją”. 

 

 

“Czekolada z misją” to kampania dla kobiet, które, dzięki produkcji czekolady i rękodzieła, mogą zbierać środki na życie. Fundacja Open Science Conservation Fund oferuje im formy poliwęglanowe i inne niezbędne artykuły, aby samodzielnie z masy kakaowej mogły wytwarzać i sprzedawać unikatowe pralinki w formie tamtejszych różnych gatunków zwierząt, na przykład tapira amerykańskiego. 

 


Oprócz tego mogą nauczyć się wyplatać z trzciny figurki zwierząt, by następnie sprzedawać je turystom. Fundacji zależy na ochronie zagrożonych gatunków, które często są zabijane, mimo że jest to tam nielegalne. Dr Izabela Stachowicz prowadzi badania nad tapirami, dlatego szczególnie zależy jej na ich dobrobycie. 

 


-Wspierając kobiety poprzez produkcję czekoladowych przysmaków niesiemy w lokalną społeczność informację, że tapir jest dużo cenniejszy żywy, niż w zupie. - mówi pani doktor. 

Na portalu Pomagam.pl powstała zbiórka, dzięki której ruszy projekt. Poprzez wpłatę można nie tylko pomóc wenezuelskim kobietom, ale także przyłożyć się do ratowania populacji tapirów. 


Link do zbiórki: https://pomagam.pl/czekolada_misja


Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji