...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Magdalena Tomaszewska-Bolałek znów w gronie nominowanych do książkowych "oskarów"

Tak określane są nagrody w konkursie Gourmand World Cookbook Awards, w którym po raz kolejny nominowano książkę Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek. Tym razem doceniono „Tradycje kulinarne Norwegii”.

Gourmand World Cookbook Awards to prestiżowe nagrody przyznawane od 1995 roku książkom kulinarnym. Polka, Magdalena Tomaszewska-Bolałek jest kilkukrotną laureatką tych nagród za książki o tradycjach kulinarnych wybranych krajów. Opisywała zwyczaje Polski, Japonii, Szwecji i Finlandii.

 


Wszystkie jej pozycje otrzymywały nagrody i wyróżnienia. „Japońskie słodycze” i „ Polish culinary paths” zostały uznane za najlepsze książki w 25-letniej historii nagrody Gourmand World Cookbook Awards. W listopadzie tego roku jej „Tradycje kulinarne Norwegii” przeszły pomyślnie pierwszą selekcję i otrzymały nominację w kategorii „Nordic”.  – Jeśli gwiazdka mogłaby się zacząć w listopadzie, to dla mnie już jest – żartowała w swoich mediach społecznościowych.  Faktycznie nie mogła wyobrazić sobie lepszego prezentu gwiazdkowego jak właśnie nominacja. Zapytana przez „Mistrza Branży” co najbardziej przypadło jej do gustu w kuchni norweskiej jeśli chodzi np. o słodkie wypieki, odpowiedziała Lubię bułeczki pachnące cynamonem i kardamonem. Do kawy, której piję dużo, świetnie pasują też skolebrød (dosł. szkolny chleb lub szkolne bułki) - pszenne, miękkie drożdżówki z kremowym, waniliowym nadzieniem posypane wiórkami kokosowymi. Mam też dużą słabość do fattigmannbakkels - wypieków przypominających nasze faworki czy kransekake - ciasta składającego się z wielu ułożonych na sobie oponek o wyrazistym migdałowym smaku dodała. Gala finałowa konkursu Gourmand World Cookbook Awards odbędzie się w Szwecji w ramach Umea Food Symposium 2 (25-28 maja 2023). Za Magdę trzymamy kciuki i życzymy powodzenie w tym bardzo ważnym światowym wydarzeniu poświęconym kulturze kulinarnej. 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji