...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Google Arts & Culture - cyfrowa wystawa poświęcona bagietce

Bagietka to najpopularniejszy rodzaj pieczywa we Francji, za którym stoi potężny kawał historii i całe dziedzictwo. W tym roku wreszcie została wpisana na listę UNESCO. Francuzi świętują, a Google Arts & Culture przedstawia swoją pierwszą cyfrową wystawę La Baguette.

 

La Baguette to bardzo ciekawy projekt stworzony we współpracy z piekarzami rzemieślnikami, historykami, ekspertami, organizacjami takimi jak Confédération Nationale de la Boulangerie-Pâtisserie Française, Société nationale des Meilleurs Ouvriers de France, Le MUCEM i Intercéréales. W interaktywnej galerii zgromadzono ponad 2000 zdjęć i 75 różnych historii. Na stronie projektu można m.in. nauczyć się rozpoznawać najlepsze bagietki, znaleźć przepisy, podróżować po Francji śladami różnych rodzajów pieczywa i składników potrzebnych do wypieku, pograć w edukacyjne gry, nauczyć się mówić jak piekarz (poznając francuskie słownictwo dotyczące całego procesu tworzenia bagietek) czy odwiedzić piekarnie na całym świecie wypiekające bagietki i inne rodzaje francuskiego pieczywa. Można także poznać sylwetki nagradzanych piekarzy, poczytać o najważniejszych konkursach wypieku tradycyjnego francuskiego pieczywa, prześledzić historyczne i współczesne techniki piekarskie.

 



Odwiedź galerię La Baguette >>>  KLIK!


źródło >>> KLIK!

 

ESS 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji