...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Najlepsza bagietka rzemieślnicza we Francji

6 finalistów stanęło do walki o tytuł mistrza w tworzeniu idealnej bagietki na zakwasie.

Ludovic Desoeuvres został najlepszym piekarzem bagietki rzemieślniczej. Konkurs na bagietkę jest organizowany od dziewięcie lat i już na stałe wpisał się w  francuskich  konkursów kulinarnych.  Wydarzenie ma miejsce w szczególnym miejscu, na placu przed katedrą Notre Dame. Do konkursu stanęło 6 piekarzy. Warunki, w jakich rzemieślnicy wypiekali swoje bagietki, nie były łatwe. Pracowali na nieznanej sobie mące, w piekarni w plenerze, wśród gwaru publiczności. Trzeba było wykazać się sporymi umiejętnościami, a nawet zimną krwią, by przygotować proces fermentacji ciasta i wyrabiać je na oczach innych. Jury przewodniczył Pascal Barillon. Składało się ono z profesjonalnych piekarzy, dziennikarzy oraz partnerów konkursu. Oceniano jak zawsze wygląd, chrupkość, smak, zapach i miąższ. Zwycięca Ludovic Desoeuvres od kilku lat prowadzi wraz z żoną Agatą piekarnię w Château-Thierry (miasteczko we Francji) o nazwie La Fournée des Fables (tłumaczenie: „Wypiek baśni”). Nazwa piekarni nawiązuje do znanego, francuskiego bajkopisarza - Jeana de la Fontaine’a, który urodził się w Château-Thierry. Nie jest to pierwsza nagroda dla Ludovica Desoeuvres. W 2018 roku został nagrodzony za najlepszą bagietkę w swoim regionie: Hauts-de-France.

 


Laureaci konkursu na Najlepszą Bagietkę Rzemieślniczą we Francji:

I miejsce: Ludovic DESOEUVRES, La Fournée des Fables, Château-Thierry (02) - Région Hauts-de-France 

II miejsce: Florian PETIT-GREGOIRE, La Fabrique à Pain, Chavagnes-en-Paillers (85)- Région Pays de la Loire 

III miejsce: Guillaume BETON, Le Relais De La Pogne,Alixan (26) -Région Auvergne-Rhône-Alpes


Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji