...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

IBA 2012 w obiektywie

IBA co 3 lata skupia uwagę branży piekarsko-cukierniczej z całego świata. To na te targi wystawcy rezerwują terminy premier najnowszych rozwiązań technologicznych. To tutaj poznajemy trendy, które zdominują świat przez najbliższe lata. I tutaj trwa widowisko pięknej sztuki piekarskiej i cukierniczej.

W tym roku, podobnie jak trzy lata temu, największe targi dla piekarzy i cukierników zagościły w stolicy Bawarii. 16-21 września br. IBA przyciągnęła do Monachium 1255 wystawców z 58 krajów, a w ślad za nimi przyjechało 70 tysięcy profesjonalnych zwiedzających ze 177 różnych krajów (!). – Rzeczywistość przerosła nasze oczekiwania – powiedział Peter Becker, prezes Niemieckiego Związku Piekarzy. – Z jednej strony, mieliśmy więcej zwiedzających z zagranicy, z drugiej, jestem zadowolony, że tak wielu niemieckich piekarzy wzięło udział w najważniejszych targach w tej branży – dodał Becker. 

Jak podkreślał Peter Becker, zróżnicowana oferta wystawców była w stanie sprostać wyzwaniom, przed którymi stoją zarówno duże zakłady produkcyjne, jak i firmy rzemieślnicze. I choć trudno wymienić wszystkie nowinki czy trendy, to w tym roku organizatorzy odnotowali wzrost prezentowanych produktów w zakresie: urządzeń efektywnie wykorzystujących energię elektryczną, wydajnych linii produkcyjnych, higieny oraz opakowań. Wśród trendów konsumenckich, które przeżywają hossę, są niewątpliwie: kawa, finezyjne kanapki, minideserki.

Konfrontacja mistrzów

Nie byłoby targów IBA bez mistrzostw piekarzy lub cukierników na poziomie międzynarodowym. W Mistrzostwach Świata Piekarzy wystartował polski duet: Wiesław Kucia i Przemysław Koperski. Mimo wysokiego poziomu przygotowania, dopracowanych i ambitnych prac Polacy musieli ustępić miejsca Francuzom, Holendrom i Luksemburczykom. Czytaj więcej: relację oraz opinie naszych Mistrzów.

Swoje zawody mieli również cukiernicy. W tej rywalizacji zdecydowanymi faworytami byli Azjaci. 1. miejsce zajęli zawodnicy z Korei Południowej, Yon-Ho Park oraz Soon-Seung Kwow. Tuż za nimi uplasowali się Chang Yuan-Pin i Lee Kuo Yi z Tajwanu. Honoru Europejczyków obronili Niemcy: Sebastian Nietzsch oraz Michael Stahl, zajmując ostatnie miejsce podium.

Następna edycja IBA dopiero za 3 lata - we wrześniu 2015 roku. Zgodnie z harmonogramem w Monachium. Tymczasem przypomnijmy atmosferę targów, które uwieczniono na zdjęciach.

Piękna strona targów :)

 

fot. GHM

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji