...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Pizza na Polagrze w mistrzowskim wykonaniu - Relacja

7-11 października podczas targów Polagra-Tech w pawilonie 9 działała specjalna Strefa Pizzy. To stąd codziennie rozchodziły się zapachy świeżo pieczonej pizzy, pasztecików, snacków. I każdego dnia Strefa Pizzy przeżywała oblężenie osób, które szukały pomysłów na biznes czy inspiracji na nowe produkty w ofercie m.in. piekarni.

Strefa Pizzy zrodziła się w redakcji "Mistrza Branży" rok temu, ale to dzięki zaangażowaniu naszych partnerów zrealizowaliśmy show, który na długo zostanie w pamięci. Zadbaliśmy nie tylko o widowiskowe pokazy technologiczne, niejednokrotnie prowadzone z dużym poczuciem humoru, ale też o  wiedzę praktyczną.

Merytoryczna wartość dodana

To u nas można było podpatrzyć technologów przy pracy, każdego dnia odkryć pomysły na przekąski i pizzę. Można też było zyskać cenne informacje, niezbędne przy prowadzeniu biznesu w branży spożywczej. Stąd ciekawe wykłady o dodatkach do pizzy (Michał Kociszewski, Etol), o wdrażaniu HACCP-u przy rozszerzaniu działalności firmy (Joanna Terelak-Subramanian, HACCP online), a także o profesjonalnych środkach czystości (Jakub Klewaniec, Voigt). Urszula Jenerał-Feier (szkoleniowiec firmy Credin) poruszyła ważną kwestię dotyczącą szkoleń ekspedientek, zwracając uwagę na najważniejsze zagadnienia. Dla osób zainteresowanych nowinkami technicznymi mieliśmy krótkie i treściwe prezentacje o zintegrowanym procesie produkcji i sprzedaży pizzy (Adam Steć, Paweł Małecki, CSB- System). Zwiedzający mogli też przekonać się, jak działa audiomarketing w lokalu, dzięki firmie Sound 108, która dobrała specjalną muzykę zachęcającą do dłuższego pobytu w Strefie Pizzy. Co ważne, każdego dnia zwiedzający mogli porozmawiać z naszymi ekspertami i zasięgnąć porady.

Pizza Show

Gdyby nie nasi partnerzy, którzy zadbali o pokazy technologiczne, naszej redakcji nie udałoby się przygotować show, które codziennie przyciągało tłumy ludzi. Wszystkie firmy, które wzięły udział w Strefie Pizzy, miały do swojej dyspozycji 1 lub dwa dni. Krzysztof Fot jako prowadzący i technolog Roman Gużda z firmy Credin gospodarzyli przez niedzielę i poniedziałek. We wtorek pojawili się technolodzy z Eco Trade: Sławomir Bzowski oraz Robert Zych wraz z Joanną Zagałą w roli konferansjera. Środa upłynęła pod znakiem wyrobów firmy Pfahnl, pod wodzą Andrzeja Baziora oraz technologów: Ryszarda Stojanowskiego i Adama Bednarskiego. Wszyscy przygotowywali szeroki asortyment pizz i przekąsek według własnych pomysłów i na bazie własnych mieszanek oraz dodatków. 

Swój własny, unikalny pokaz miał cukiernik Piotr Burzawa, właściciel Piekarni-Cukierni Buła, który wystąpił z uczniami z Ochotniczego Hufca Pracy z Rybnika: Łukasza Kołodziejczyka, Sebastiana Biernata oraz Krzysztofa  Ulbrycha. W przygotowania pizzy włączyli się wychowawcy: Katarzyna Piełka oraz Radosław Bała, który dodatkowo dokumentował wszelkie poczynania podopiecznych. Wyjazd uczniów wsparli pracodawcy, którzy na co dzień współpracują z rybnickim OHP: piekarnie Wiesława Brody i Jacka Bobrzyka, restauracja Renatka Ewy Wargackiej, Zakład Wędliniarski Ernestyna Janety oraz sponsor prywatny – Katarzyna Byczek.

Zainteresowanie Strefą Pizzy przerosło nasze najśmielsze oczekiwania. Dziękujemy technologom i uczniom, którzy w pocie czoła przygotowali rewelacyjne pizze i snacki, naszym prelegentom, którzy zadbali o merytorykę, a także wszystkim, którzy przyszli do nas skuszeni zapachem świeżych wypieków.

Serdeczne podziękowania

Serdecznie dziękujemy Międzynarodowym Targom Poznańskim za możliwość zorganizowania Strefy Pizzy podczas targów Polagra-Tech, jak również za nieocenioną pomoc i zaangażowanie w realizację pomysłu. Szczególne podziękowania kierujemy do firm, które wsparły nas i udostępniły sprzęt oraz wyposażenie niezbędne w Strefie Pizzy:

Piec Piccolo 1 – Winkler Wachtel Polska,
Blachy, stół roboczy, wózek szpilkowy – Magorex,
Miesiarka SM25 – GUZ Technika Piekarnicza
Wytwornica lodu – Scotsman
Receptor – Ai Solution

Szczególne podziękowania dla Stowarzyszenia Branży Grzybów Uprawnych za dostarczenie świeżych pieczarek oraz firmie H.J. Heinz Polska SA za dostawę pysznych ketchupów i sosów do pizzy Pudliszki.

Jeszcze raz dziękujemy!


Kto, kiedy i czym kusił gości targowych na Strefie Pizzy? Zapraszamy do obejrzenia zdjęć.

Technolog Roman Gużda w niedzielę miał jeszcze chwilę spokoju. Prawdziwe oblężenie zaczęło się w poniedziałek

Duże zainteresowanie budziły marynaty do pieczywa z firmy Credin, z których można było przygotować przekąski do piwa, dodatek do zup lub chipsy. Jak zdradził Roman Gużda, o marynaty najczęściej pytali nasi wschodnich sąsiedzi: Litwini czy Białorusini

Na co dzień Krzysztof Fot w firmie Credin jest koordynatorem ds. sprzedaży. Na Strefie Pizzy okazał się świetnym konferansjerem

Urszula Jenerał-Feier z firmy Credin skupiła się na zagadnieniach dotyczących szkoleń dla ekspedientek

Robert Zych i Sławomir Bzowski z firmy Eco Trade zawładnęli Strefą Pizzy we wtorek

Joanna Zagała podczas pokazów technologicznych firmy Eco Trade przybliżała sekrety wypieku pizzy

Chętnych na paszteciki i inne wyroby nigdy nie brakowało. Dosłownie znikały gorące :)

Andrzej Bazior oraz Ryszard Stojanowski z firmy Pfahnl wzajemnie się uzupełniali podczas pokazów. Panowie to urodzeni konferansjerzy

Adam Bednarski (Pfahnl) nie miał czasu na konferansjerkę, ale paszteciki robił rewelacyjne

Zapachy przyciągały wystawców z pawilonu 9, a także z sąsiadującej "piątki"

Jakub Klewaniec (Voigt) o profesjonalnych środkach czystości może mówić długo. Trzeba przyznać, że robi to profesjonalnie... Warto też przeczytać jego artykuły na łamach "Mistrza Branży"

Ryszarda Stojanowskiego nie opuszczał dobry humor. Robił pizzę, rozbawiał publiczność dowcipami, potrafił też ładnie pozować do zdjęć

Adam Steć i Ewa Grochowska (na zdjęciu pośrodku) w towarzystwie naszej koleżanki redakcyjnej Agnieszki Mrukowicz. Pan Adam był jednym z prelegentów Strefy Pizzy

Podczas pokazów technologów z firmy Pfahnl można było poczęstować się wyśmienitymi produktami prosto z Hiszpanii: szynką Serrano, oliwą Baena oraz winem Ribera del Duero

Piotr Burzawa przygotował pizzę na zakwasie pszennym. Dzięki temu mógł użyć mniej drożdży, a zyskał niepowtarzalny, lekki smak

Jerzy Brzozowski z firmy Prospona osłodził nam Strefę Pizzy, przygotowując zestaw minideserków

Krzysztof, Łukasz i Sebastian (OHP Rybnik) z udekorowaną pizzą "na bogato"

Dream Team ostatniego dnia Strefy Pizzy. Uczniowie OHP z Rybnika z mistrzem Piotrem Burzawą (po prawej) oraz z wychowawcami Katarzyną Piełką i Radosławem Bałą

Tomasz Kostka (AI SOLUTION) na Strefie Pizzy zaprezentował Receptor - połączenie wagi i komputera - urządzenie, które może zrewolucjonizować branże piekarską i cukierniczą.

Receptor w warunkach bojowych. Bezbłędnie przelicza, odważa i prowadzi piekarza czy cukiernika za rękę w procesie produkcji, a co najważniejsze - jest niewrażliwy ani na pył, ani na wodę. Polecamy!

Jedna z wielu pizz Piotra Burzawy i uczniów z Ochotniczego Hufca Pracy w Rybniku

Młodsza odsłona Mistrza Branży :). Zuza i Magda skutecznie zapraszały zwiedzających na Strefę Pizzy


Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji