Od końca listopada do 21 grudnia 2012 r. toczyła się walka na głosy w Plebiscycie na Receptury Mistrza i Ucznia. O laur najciekawszej receptury na święta Bożego Narodzenia zabiegało 14 firm, a także uczniowie z 4 szkół. Wyłoniono również zwycięzcę w kategorii „Dodatki, surowce, dekoracje”.
Po roku organizowania plebiscytów w portalu Mistrz Branży widać, że ta forma zabawy i przeglądu oferty rynku bardzo przypadła Państwu do gustu. Plebiscyty to nie tylko okazja dla firm, żeby zaprezentować swoje topowe produkty, ale też przegląd ciekawych propozycji dla branży, z którymi nieodłącznie wiążą się praktyczne nagrody rzeczowe. Plebiscyty to również inspirujące pomysły na nowe wypieki! Tym razem udział w zabawie wzięli zarówno mistrzowie z różnych firm, jak i uczniowie. Cieszymy się, że uczniowie zdążyli przygotować, opracować receptury i przesłać gotowy materiał do publikacji, choć czasu nie było dużo. Nasza redakcja postanowiła uhonorować wszystkich uczniów, którzy wzięli udział w konkursie.
Przypominamy, że wszystkie receptury Plebiscytu zamieściliśmy w wydaniu drukowanym – MB nr 11/2012. Dziękujemy wszystkim za wspólną zabawę i już teraz zapraszamy do kolejnych edycji w sezonie 2013.
Przypomnijmy, kto w świątecznym Plebiscycie zdobył laury w 3 kategoriach oraz jakie pakiety reklamowo-promocyjne przygotowaliśmy dla zwycięskich firm. Tradycyjnie dla wszystkich naszych Czytelników, którzy oddali głos w Plebiscycie, nasi Sponsorzy przygotowali nagrody.
Walka na głosy tym razem przyniosła zwycięstwo następującym Uczestnikom:
Receptura Mistrza
I miejsce – Zeelandia Sp. z o.o. za Karmelową Gwiazdkę
II miejsce – Prospona za Przekładaniec Świąteczny
III miejsce – Komplet Polska za Makówkę w cieście czekoladowym
Receptura Ucznia
II miejsce – ZPEW w Lwówku Śląskim za Świąteczne Pierniczki
III miejsce – ZPEW w Lwówku Śląskim za Piernikowa Pannę
Dodatki, surowce, dekoracje
I miejsce – Prospona za masa makowa z białego maku
II miejsce – Bakels Polska za Masy cukrowe do obkładania i dekoracje Pettinice
III miejsce – Credin Polska za Ciasto Śmietankowe
Nagrody:
Firma VOIGT Sp. z o.o. ufundowała 6 zestawów preparatu VC 652 GASTRO-SPRINT + zapach świąteczny
Firma LEBO ufundowała 6 kompletów rantów aluminiowych do wypieku tortów po 4 szt. oraz 2 pojedyncze formy aluminiowe KOLEBY
Firma Technicoat ufundowała 5 zestawów form do wypieku chleba i form na babkę z powłoką Teflon
Firma Prospona ufundowała 3 zestawy owocowych dodatków do domowych wypieków
Dlaczego warto brać udział w głosowaniu?
Dla firm, które wygrały w naszym plebiscycie, redakcja „Mistrza Branży” przygotowała bezpłatną promocję w portalu i czasopiśmie.
1. miejsca – artykuł promocyjny w wydaniu MB luty 2013 + 2-tygodniowa promocja banerowa w portalu MistrzBranzy.pl
2. miejsca – 2-tygodniowa promocja banerowa w portalu MistrzBranzy.pl
3. miejsca – tygodniowa promocja banerowa w portalu MistrzBranzy.pl
*promocje nie łączą się ze sobą, redakcja bierze pod uwagę najwyższe miejsce, które zajęła dana firma
Dla uczniów, którzy nadesłali receptury, przygotowaliśmy oddzielny pakiet nagród. Oprócz nagród rzeczowych prześlemy imienne dyplomy potwierdzające udział w świątecznym plebiscycie.
Dla osób głosujących na poszczególne produkty redakcja przyznała nagrody, zgodnie z zasadami Plebiscytu. Ze zwycięzcami nagród redakcja będzie się kontaktować mailowo w najbliższym czasie.