...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Receptura Świąteczna - Karmelowa Gwiazdka

autor: Zeelandia

     
 

Artukuł pochodzi z grudniowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

Karmelowe ciasto przełożone chrupiącą masą i słodkim kremem. Bardzo świąteczna, bardzo smaczna propozycja!

Ciasto karmelowe:

750 g Ciasto Karmelowe
375 g jaja
375 g olej

Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 5 minut przy zastosowaniu płaskiego mieszadła.  Masę wyłożyć do rantu 60x40 cm, równomiernie rozprowadzić.


Masa migdałowa do zapiekania:

200 g Florentynki Mix
140 g orzechy włoskie
30 g orzechy arachidowe siekane
30 g migdały- słupki

Składniki dokładnie wymieszać, posypać powierzchnię surowego ciasta karmelowego.
Wypiekać w temperaturze 180°C przez 20-30 minut.
Po wypieczeniu i wystudzeniu przekroić ciasto w poprzek na 2 blaty.

Masa kajmakowa:

750 g kajmak
375 g orzechy arachidowe (połówki)

Kajmak lekko podgrzać ( najlepiej w "kąpieli wodnej"), dodać orzechy i wymieszać. Blaty ciasta przełożyć masą, lekko docisnąć. Pokroić na batony o wymiarach ok. 10x4 cm.

Polewa o smaku toffi:

360 g Satina o smaku Toffi
60 g olej

Satinę podgrzewać z dodatkiem oleju w " kąpieli wodnej", ciągle mieszając do czasu całkowitego upłynnienia i powstania jednolitej masy (nie przekraczać temp. 55°C).

Wierzch gotowych batonów pokryć polewą. Pozostawić do całkowitego zastygnięcia.

Przyrządzanie:

Fantazyjnie udekorować - wg uznania.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zeelandia Sp.z o.o.

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji