...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

III Edycja Trójmiejskich Warsztatów Kulinarnych Tomasza Dekera.

Coraz mniej wolnych miejsc na Trójmiejskich Warsztatach Kulinarnych. Warsztaty schodzą jak ciepłe drożdżówki. Kto jeszcze się nie zdecydował, radzimy się pośpieszyć, bo nie będzie wyboru.

Z wielką przyjemnością ogłaszamy bardzo długo oczekiwaną nową III Edycję Trójmiejskich Warsztatów Kulinarnych Tomasza Dekera. Podczas Warsztatów gwarantowane są wszystkie niezbędne składniki, pyszna kawa DeLonghi oraz wspaniałe wypieki z cukierni T.Deker Patissier & Chocolatier. Uczestnicy dostaną od nas firmowy fartuch, własne wypieki, receptury oraz dyplom ukończenia warsztatów.

 

Harmonogram Warsztatów

Termin: 16 luty 2013
Temat: Walentynkowe Desery
Godziny: 10:00 - 14:00
Koszt: 400 zł / osobę
Maks. liczba osób: 12

Opis:
Będziemy uczyć się przygotowywać desery na bazie produktów, o których mówi się, że pełnią w kuchni funkcje afrodyzjaków. Czyli spotkamy się z figami, lotosem, imbirem, laskami wanilii, werbena, różą i innymi produktami.


Termin: 16 luty 2013
Temat: Królestwo Serników
Godziny: 15:00 - 19:00
Koszt: 400 zł / osobę
Maks. liczba osób: 12

Opis:
Na tych warsztatach nauczymy się robić serniki na każdą porę roku. Będziemy robić serniki z owocami, karmelem, z czekoladą, lekkie i zbite, odpiekane, jak i te, które pieczenia nie potrzebują. Wykorzystamy cały wachlarz możliwości, jakie daje nam bogactwo rodzajów sera, będzie nasz twaróg, włoska ricotta, amerykańska Philadelphia. A wszystko na kruchych spodach lub soczyście czekoladowych biszkoptach.


Termin: 16 marca 2013
Temat: Czekoladowe Fantazje
Godziny: 10:00 - 14:00
Koszt: 400 zł / osobę
Maks. liczba osób: 12

Opis:
Kurs robienia pralin i trufli. Nauczymy się, jak obchodzić się z czekoladą, tak by odwdzięczyła się nam cudownymi pralinami i truflami. Będziemy temperować czekoladę, poznamy jej kaprysy i wymagania. Nauczymy się przygotowywać genaże i inne nadzienia do czekoladek.


Termin: 16 marca 2013
Temat: Czekoladowe figurki
Godziny: 15:00 - 19:00
Koszt: 400 zł / osobę
Maks. liczba osób: 12

Opis:
Czy jesteśmy skazani na czekoladowe zające i mikołaje w folii ze sklepu ? Nie. Nauczymy się tworzyć małe arcydzieła z czekolady, które wywołają zachwyt na niejednej twarzy i to niekoniecznie dziecięcej.


Termin: 13 kwiecień 2013
Temat: Zdrow(sz)e Słodkości
Godziny: 10:00 - 14:00
Koszt: 400 zł / osobę
Maks. liczba osób: 12

Opis:
Na tych warsztatach spróbujemy połączyć ogień z wodą. Cukier biały zastąpimy melasą, cukrem trzcinowym i innymi naturalnymi produktami słodzącymi. Nauczymy przygotowywać się torty, ciasta, ciasteczka, jak i desery bez dodatku białego cukru i glutenu. Będą też ciastka dla wegan. Wszystko oczywiście w myśl reguł Slow Foodu. Będzie smacznie i zdrowo.


Termin: 13 kwiecień 2013
Temat: Pieczywo
Godziny: 15:00 - 19:00
Koszt: 400 zł / osobę
Maks. liczba osób: 12

Opis:
Na tym szkoleniu nauczymy się robić pyszne polskie chleby żytnie, pszenne, ale i nie tylko. Będziemy odpiekać chleb kukurydziany, jak i pieczywo z ziarnami czy też ziołami. A wszystko cudownie świeże i naturalne, a co za tym idzie - zdrowe.


Termin: 20 kwietnia 2013
Temat: Glamour
Godziny: 10:00 - 14:00
Koszt: 400 zł / osobę
Maks. liczba osób: 12

Opis:
Te warsztaty przybliżą nam desery i ciasta, które na stale weszły do kanonu cukierniczego na całym świecie. Po kilku godzinach tego szkolenia będziecie z uśmiechem na ustach przygotowywać desery, które do tej pory wydawały się wam zbyt skomplikowane lub ich nazwa niewiele wam mówiła.Będą to m.in. słynna Melba, Mille-feuille, Creps Suzette, Tartufo, Creme brulee, Tort Bezowy Pavlova.


Termin: 20 kwietnia 2013
Temat: Tarty
Godziny: 15:00 - 19:00
Koszt: 400 zł / osobę
Maks. liczba osób: 12

Opis:
Przygotujemy tarty na bazie ciasta kruchego, francuskiego, filo, z nadzieniami owocowymi jak i klasycznie czekoladowymi, ze świeżymi owocami, jak i owocami dojrzewającymi w nalewkach alkoholowych, delikatnie kruche, jak i te z rozkosznie chrupiące w ustach.


Termin: 27 kwietnia 2013
Temat: Królewskie Torty
Godziny: 10:00 - 14:00
Koszt: 400 zł / osobę
Maks. liczba osób: 12

Opis:
Połączenie tradycji i nowoczesności. Nauczymy się wyczarowywać niepowtarzalne torty na każdą okazję. Tort na urodziny lub specjalną okazją po warsztatach będzie wydawał się bajecznie prostą sprawą. Będziemy robić torty na tradycyjnych biszkoptach, jak i biszkoptach bezglutenowych, dakłasach i waflach. Z kremami lekkimi na bazie czekolad, jak i te cięższe na bazie mascarpone, znajdzie się też coś dla zwolenników jak najlżejszych kremów z wykorzystaniem jogurtów. Nauczymy się robić torty z staropolskich receptur, jak i te nowoczesne charakteryzujące się lekkością i umiarem w doborze składników, a przede wszystkim zaskakującymi połączeniami.


Termin: 27 kwietnia 2013
Temat: Vive la France!
Godziny: 15:00 - 19:00
Koszt: 400 zł/osobę
Maks. liczba osób: 12

Opis:
Cukiernictwo artystyczne w oparciu o klasyczną kuchnię francuską. Na tych warsztatach będziemy tworzyć desery i ciasta o niebanalnej formie, jak i kompozycji smakowej. To szkolenie przesunie o wieki granice waszych umiejętności cukierniczych.
Niestraszne będą Wam wyszukane dekoracje z czekolady lub Isomaltu, a wśród znajomych będziecie mogli błyszczeć w pełni zasłużonym blaskiem.


Informacje i zapisy: kulinarne.warsztaty@gmail.com
Więcej na temat warsztatów:  www.facebook.com/TrojmiejskieWarsztatyKulinarne

Liczba miejsc ograniczona. Liczy się kolejność zgłoszeń oraz wpłat.
Warsztaty odbywają się w Hotelu Kuracyjnym w Gdyni Orłowie Al. Zwycięstwa 255 Gdynia.
Każdy Warsztat prowadzi Tomasz Deker

Uwaga: Szkolenie odbędzie się przy minimalnym stanie 8 osób. W przypadku mniejszej ilości osób organizator zastrzega sobie prawo do zmiany terminu.

Patronat nad warsztatami: Prezydent Miasta Gdyni, Agencja Rozwoju Gdyni, Fundacja Klub Szefów Kuchni, Kuchnia.TV, Palce Lizać, Radio Eska, Magazyn Prestiż, trojmiasto.pl, poznaj3miasto.pl, papaja.pl, ugotuj.to, newgastro.pl
Partnerzy: Dr.Oetker, Lactalis, President, Galbani, Jovi, Bałtyk, Hotel Kuracyjny, DeLonghi, Kenwood

*Płatność 100% przelewem na podane w mailu konto. W przypadku pisemnego (mailowego) powiadomienia o rezygnacji ze szkolenia, jednak nie później niż 10 dni roboczych przed rozpoczęciem szkolenia, uczestnikowi przysługuje zwrot 100% wpłaconej kwoty. W przypadku późniejszych rezygnacji, lecz nie później niż 5 dni roboczych przed rozpoczęciem szkolenia, uczestnik zostanie obciążony kwotą w wysokości 50% jego wartości. Po tym terminie, wpłaty nie podlegają zwrotowi. W przypadku odwołania z winy Organizatora, koszty zostaną zwrócone w 100% wszystkim uczestnikom warsztatów. Po otrzymaniu zgłoszenia oraz otrzymaniu przelewu, wysyłamy fakturę VAT.

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji