...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Co się będzie działo na SweetTarg 2013?

3-5 marca br. w Katowicach odbędą się IV Śląskie Targi Cukiernictwa, Piekarnictwa i Lodziarstwa SweetTARG. Szykują się 3 dni wypełnione bogatą ofertą wystawców oraz interesującym programem imprez towarzyszących. Redakcja Mistrza Branży zadbała również o atrakcje na każdy dzień!

Strefa Mistrza Branży

3-5 marca 2013 r. będzie działać Specjalna Strefa Mistrza Branży, w której pokażemy „Europę pełną smaków”. Podczas pokazów technologicznych przedstawimy europejskie tradycyjne wypieki w nowej odsłonie, zainspirujemy ciekawymi pomysłami i zorganizujemy poczęstunek!

4 marca o godz. 12.00 zapraszamy na panel dyskusyjny "Znakowanie środków spożywczych" - czyli wszystko, co chciałbyś wiedzieć na temat aktualnych i nowych zasad znakowania. Tylko u nas będzie można zadać pytania i uzyskać wyczerpujące odpowiedzi. Spotkanie poprowadzi ekspert Zygmunt Cichoń, naczelnik Wydziału Kontroli Handlu i Usług Wojewódzkiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej w Katowicach.

Dla pierwszych 30 osób, które zgłoszą swój udział w panelu, nasza redakcja przygotowała niespodzianki!

Organizator: redakcja „Mistrza Branży”

II Śląska Konferencja Piekarnicza

Na początku marca do stolicy Górnego Śląska przyjadą znane osoby z branży piekarniczej, które przyjęły zaproszenie do udziału w II Śląskiej Konferencji Piekarniczej. Już w niedzielę, 3 marca, będzie można wysłuchać prelekcji Macieja Mielczarskiego, byłego przewodniczącego Krajowej Rady Piekarstwa i Cukiernictwa (KRPiC), oraz inż. Piotra Gawełka na temat systemów zapewnienia jakości pieczywa. Następnie wystąpi Jarosław Gajda, przewodniczący KRPiC, który skupi się na zagadnieniu promocji pieczywa. W poniedziałek prof. Jan Klimek, prezes Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości, przedstawi "Dobrego szefa na trudne czasy", natomiast ekspert Akademii Mistrza Jarosław Ropiejko postara się odpowiedzieć na pytanie: "Gdzie szukać oszczędności? - czyli jak zwiększyć efektywność firmy w ramach istniejących zasobów".

Warto dodać, że II Śląską Konferencję Piekarniczą zainauguruje Adam Kostka z firmy Ai Solution, który przedstawi zastosowanie technologii teleinformatycznych w produkcji piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej.

Nie zabraknie również pracowników naukowych z Wydziału Technologii Żywności z Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. Od strony naukowej problematyką pieczywa i wyrobów cukierniczych zajmą się: dr inż. Barbara Borczak, dr inż. Renata Ginter oraz prof. dr hab. inż. Marek Sikora.

Konfrontacja Mistrzów & Uczniów

Pierwszy dzień targowy upłynie również pod znakiem Konfrontacji Mistrzów. Przez 6 godzin będzie można podziwiać pokazy przedstawicieli wiodących na polskim rynku firm produkcyjnych, handlowych oraz wybitnych rzemieślników. To wtedy będzie można podpatrzeć techniki pracy:

Tomasza Kaszuby (Backaldrin),
Dariusza Kowalczewskiego (Savpol),
Daniela Waliszewskiego (Eco Trade),
Zbigniewa Drosia (Credin),
Karola Nowickiego (Dossche Mills),
Krzysztofa Wysłuchy (Cukiernia Wysłucha),
Piotr Burzawa (Cukiernia-Piekarnia Buła),
Alekander Granieczny (Baker).

Natomiast 4-5 marca scenę przejmą młode talenty. W ramach konkursu „II Zespołowe Mistrzostwa Młodych Cukierników i Piekarzy”. W tegorocznej edycji konkurs zostanie roszerzony o część piekarską, więc obok tortów i deserów staną wspaniałe, nawiązujące do polskiej tradycji bochenki chleba. Współorganizatorami konkursu są: Mała Akademia Mistrzostwa Zawodowego, portal branżowy DlaPiekarzy.pl oraz firma Savpol. 

Dodatkowe informacje i zgłoszenia uczestników dostępne są na stronie Małej Akademii Mistrzostwa zawodowego: www.mamz.pl

Pełny PROGRAM Targów SweetTARG

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji