...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Iga Sarzyńska - królowa tortów i "1000 kwiatów"

"Słodki Gaj" - tak Iga Sarzyńska zatytułowała swój majstersztyk, który nasza redakcja jednomyślnie przemianowała na "tort tysiąca kwiatów". Artystka swoją wygraną potwierdziła prym pań w konkursie Expo Sweet. Panowie: duet Maciej Pięta i Ryszard Wawrzyniak oraz Sebastian Pietrzyk musieli zadowolić się 2. i 3. miejscem.

W tym roku organizatorzy wystawy tortów okolicznościowych mieli powody do zadowolenia - do konkursu zgłosiło się dwa razy tyle uczestników co w 2012 r. Panie stanowiły silną reprezentację (10 zgłoszeń), ale panowie, choć w mniejszości, nie dali za wygraną i zdominowali podium. Mimo to pierwsze miejsce i tak przypadło Idze Sarzyńskiej, która stworzyła delikatny tort w iście angielskim stylu, w pastelowo-różowych tonacjach.

Jak napisała na swoim blogu Karolina Ciesielska, ubiegłoroczna laureatka konkursu i zarazem tegoroczna jurorka, każdy z 14 tortów był inny, każdy bardzo staranny i piękny..... dlatego wybór nie należał do łatwych. Bez sentymentów jurorzy oceniali estetykę, zastosowane techniki, rodzaj dekoracji, stopień trudności wykonania i oryginalność. Nie było dyktatu tematyki, dzięki czemu każdy artysta pokazał, co mu w duszy gra.

Jurorzy w składzie: Małgorzata Weber, Joanna Klimas Profus, wspomniana Karolina Ciesielska, Sebastian Szmyd oraz Tomasz Kowalczyk zadecydowali o wynikach tegorocznego konkursu:

1. miejsce - Iga Sarzyńska (448 pkt)
2. miejsce - Maciej Pięta, Ryszard Wawrzyniak (411 pkt)
3. miejsce - Sebastian Pietrzyk (410 pkt)


"York" usadowił się na 2. miejscu. Brawa dla panów Macieja Pięty i Ryszarda Wawrzyniaka


"Sen o Warszawie" autorstwa Sebastiana Pietrzyka wywalczył 3. lokatę

Pozostała punktacja

Magdalena Komorowska (391 pkt)
Agata Miernik (350 pkt)
Alicja Wiczyńska-Pęgiel (336 pkt)
Aleksandra Andrzejewska (298 pkt)
Katarzyna Styś (292 pkt)
Agnieszka Zając (280 pkt)
Katarzyna Lubczyńska (255 pkt)
Tomasz Bujanowski (244 pkt)
Edyta Sieroń (224 pkt)
Michał Rutkowski (211 pkt)
Joanna Zielińska (201 pkt)


Magdalena Komorowska tortem "Słodkich Snów" zdobyła sobie zwolenników...
nie tylko wśród dzieci :)

Bajecznie piękny tort Alicji Wiczyńskiej-Pęgiel

 


"Słodka robota" Agaty Miernik


Aleksandra Andrzejewska stworzyła "Kwiatowy Kosz"

Wszystkie zdjęcia w GALERII

zdjęcia z uroczystości rozdania nagród: Michał Gmitruk
zdjęcia tortów Anna Kania

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji