...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Targi SweetTARG 2013

W niedzielę, 3 marca, rozpoczyna się kolejna edycja Śląskich Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARG 2013. Do Katowic po raz kolejny zjadą specjaliści słodkiej i piekarniczej branży, prezentujący nowoczesne technologie i innowacyjne rozwiązania.

Ponad 100 wystawców z całej Polski zaprezentuje się na powierzchni ponad 3 tys. m2, a prezentacja targowa obejmie maszyny i urządzenia dla przemysłu piekarniczego, cukierniczego, dodatki piekarskie i cukiernicze, produkty przemysłu piekarskiego, produkty i półprodukty spożywcze, urządzenia do produkcji lodów, koncentraty smakowe, dodatki do lodów, dekoracje i wyroby cukiernicze, przetwory czekoladowe, galanterię cukierniczą, lody, bakalie, miód i produkty pszczelarskie, artykuły przemysłu tłuszczowo-olejarskiego, urządzenia chłodnicze, klimatyzacyjne, maszyny pakujące do piekarnictwa, cukiernictwa, urządzenia do utrzymania czystości i higieny oraz wydawnictwa branżowe.

Wśród nowości targowych na stoisku Baker Polska będzie można zobaczyć po raz pierwszy w Polsce Drożdżówkę Lodową, a także pierwszą odsłonę ogólnopolskiego portalu internetowego, służącego promocji pieczywa wśród konsumentów.

Ponadto mnóstwo atrakcji na stoisku firmy Pfahnl Polska, gdzie klienci mogą wygrać tablet oraz wycieczkę do Turcji.  Firma Kames zaprezentuje koncepcję dla tych, którzy chcą rozpocząć własną produkcję lodów bez angażowania dużych środków finansowych. Polmarkus pokaże nowości marki Suprema oraz wyroby cukiernicze z wykorzystaniem Past Elenka. Na stoisku Gastronomasz będzie można zakupić maszyny w specjalnych targowych cenach, a firma Giko przedstawi najnowszy piec modułowy GWAREK. Komages będzie prezentować nowość - Płynną Masę Lodową UHT. Ponadto firma Gel-Matic wystawi nowy model maszyny mv 250 pm o wydajności 45 kg lodów na godzinę. Nie zabraknie atrakcji wśród dekoracji czekoladowych, pojawi się niespotykana oferta mieszanych posypek czekoladowych, naturalnie barwionych i aromatyzowanych w kolorach wiosny - to wszystko na stoisku firmy Barbara Luijckx.

Na targach po zaraz kolejny zagości Mała Akademia Mistrzostwa Zawodowego. MAMZ jest organizatorem ogólnopolskiego konkursu kierowanego do uczniów kształcących się w zawodzie cukiernik i piekarz. Partnerami MAMZ, współorganizującymi tegoroczne prezentacje są portal branżowy DlaPiekarzy.pl oraz firma Savpol Sp. z o.o. Konkurs „II Zespołowe Mistrzostwa Młodych Cukierników i Piekarzy” będzie miał miejsce w dniach 4 i 5 marca 2013, czyli podczas drugiego i trzeciego dnia Targów. W ubiegłorocznej edycji SweetTarg organizowane przez MAMZ konkursy przyciągnęły rzesze zwiedzających, a prezentowane na konkursowym stoisku uczniowskie prace zdobyły uznanie doświadczonych mistrzów branży.
W obecnej edycji poprzeczka jest postawiona jeszcze wyżej. Konkurs zostanie poszerzony o część piekarską, więc obok tortów i deserów staną wspaniałe, nawiązujące do polskiej tradycji bochenki chleba. W trwających non-stop, przez dwa dni prezentacjach młodych adeptów sztuki cukierniczej i piekarskiej wystąpi ogółem 32 uczniów reprezentujących kilkanaście szkół i zakładów cukierniczo piekarskich. Dodatkowe informacje i zgłoszenia uczestników dostępne są na stronie Małej Akademii Mistrzostwa zawodowego: www.mamz.pl
Targi zakończą się we wtorek 5 marca.

 

SweetTARG:

Godziny otwarcia: 3-5.03.2013 w godzinach od 10:00 do 17:00, 5.03.2012 w godzinach od 10:00 do 16:00.
Cena biletu 30 zł, po zarejestrowaniu on-line na stronie www.sweettarg.fairexpo.pl 15 zł.
Organizator: Centrum Targowe FairExpo Sp. z o.o., ul. Bytkowska 1B, 40-955 Katowice
Kontakt: Ilona Syryłło
tel. (+48 32) 7281532
tel. kom. (+48) 664080283
e-mail: i.syryllo@fairexpo.pl
e-mail:  sweettarg@fairexpo.pl
www.sweettarg.fairexpo.pl
Kontakt dla mediów:
Magdalena Salwiczek,
tel. (+48 32) 7281558
tel. kom. 602 586 700
e-mail: m.salwiczek@fairexpo.pl

PROGRAM

 

Niedziela 3 marca 2013
11:30 -15:00 II Śląska Konferencja Piekarnicza
część I :

  • 11.30: 12:30 - Tomasz Kostka - Ai – Solution. Zastosowania technologii teleinformatycznych w produkcji piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej Wydawnictwo Elamed
  • 12.30 - 13.30 Maciej Mielczarski, inż. Piotr Gawełek „Systemy zapewnienia jakości pieczywa”
  • 13:45 – 14:45 Jarosław Gajda Przewodniczący Krajowej Rady Piekarstwa i Cukiernictwa „Promocja pieczywa – wizerunek marki”
  • 10:00 – 17:00 Pokazy Mistrzów Cukiernictwa i PiekarstwaMałej Akademii Mistrzostwa Zawodowego:
    1. Tomasz Kaszuba (Backaldrin)
    2. Dariusz Kowalczewski (Savpol)
    3. Robert Zych (Eco Trade)
    4. Zbigniew Droś (Credin)
    5. Karol Nowicki (Dossche Mills)
    6. Krzysztof Wysłucha (Cukiernia Wysłucha)
    7. Piotr Burzawa (Cukiernia- Piekarnia Buła)
    8. Aleksander Granieczny (BAKER)
  • 10:00 – 16.00 Forum Piekarniczo-Cukiernicze Firma Savpol z Gliwic przedstawi mieszanki piekarnicze z serii GRANIX marki AlfaPro. Podczas prezentacji będą Państwo mieli okazję zapoznać się z szeroką gamą pieczywa tradycyjnego, jak i pieczywa z różnego typu dodatkami.


Poniedziałek 4 marca 2013
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie Wydział Technologii Żywności:

  • 10.30 – 10:55 dr inż. Barbara Borczak - Pieczywo pszenne o obniżonym indeksie glikemicznym
  • 11.00 – 11:25 dr inż. Renata Ginter. Wymagania w zakresie cech reologicznych mąki pszennej przeznaczonej do wypieku pieczywa
  • 11.30 – 11:55 Prof. dr hab. inż. Marek Sikora – Nowe tendencje w produkcji wyrobów cukierniczych

 

12:00 16:00 II Śląska Konferencja Piekarnicza
część II :

  • 12:00-14:00 Zakłady Tłuszczowe KRUSZWICA Jarosław Ropiejko - ekspert Akademii Mistrza Gdzie szukać oszczędności? - czyli jak zwiększyć efektywność firmy w ramach istniejących zasobów
  • 14:15 – 15:15 Prof. nazd. dr hab. Jan Klimek Prezes Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości „Dobry szef na trudne czasy”
  • 10:00– 16.00 Forum Piekarniczo – Cukiernicze Firma Bionat z Krakowa zaprezentuje produkcję chleba polskiego oraz przedstawi sposoby zdobnictwa chlebów okolicznościowych.


Wtorek 5 marca 2013

  • 10:00 – 15.00 Forum Piekarniczo – Cukiernicze Mistrzowie Firmy ROKER Czesława Kierata z Zabrza zaprezentują najnowsze trendy w produkcji cukierniczej. Przygotują ciastka deserowe, wyroby z czekolady oraz torty ozdobne.

 


EUROPA PEŁNA SMAKÓW

na SweetTARGU 3-5 marca br. w specjalnej Strefie Mistrza Branży odbędą się niepowtarzalne, urozmaicone i pełne niespodzianek pokazy technologiczne. Motywem przewodnim trzydniowych spotkań są polskie i europejskie smaki. Zapraszamy na gorące przekąski i zimne desery!

Startujemy już pierwszego dnia katowickich targów o godz. 10.00. Sześciu technologów, w duetach bądź solo, po mistrzowsku przygotują dla Państwa smakowite niespodzianki. Wśród propozycji na pewno znajdą się oryginalne pomysły na Wielkanoc czy nowości zainspirowane polskimi i europejskimi tradycjami kulinarnymi.

Po każdym pokazie obowiązkowa degustacja świeżo przygotowywanych specjałów! Tematyka pokazów:

  • Jak hanys z gorolem – duet cukierniczy z niespodziankami – prowadzący: Paweł Nawrot, Łukasz Wylenżek
  • Owocowe inspiracje – prowadzący: Jerzy Brzozowski
  • Sposób na minipizzę – prowadzący: Adam Marszałek
  • Nowości z polskimi korzeniami – prowadzący: Andrzej Bazior, Adam Bednarski, Ryszard Stojanowski
  • Oryginalne pomysły na święta – prowadzący: Andrzej Bazior, Adam Bednarski, Ryszard Stojanowski
  • Desery bez pieczenia – prowadzący: Adam Marszałek
  • Żel i pomada w jednym ‒ innowacyjne połączenie – prowadzący: Adam Marszałek
  • Gofry w różnych odsłonach

 

Panel dyskusyjny: Znakowanie środków spożywczych
Redakcja „Mistrza Branży” zaprasza na panel dyskusyjny pt. „Znakowanie środków spożywczych”, który odbędzie się 4 marca br. w specjalnej Strefie Mistrza Branży podczas SweetTARGU. Spotkanie poprowadzi ekspert Zygmunt Cichoń z katowickiej Inspekcji Handlowej.
Temat znakowania wciąż budzi zainteresowanie, tym bardziej że czekają nas kolejne zmiany. W związku z tym nasz ekspert Zygmunt Cichoń skupi się na najważniejszych zagadnieniach, jak: porównanie dotychczasowych przepisów dotyczących znakowania z nowymi, przedstawienie interpretacji Ministerstwa Rolnictwa w zakresie znakowania.

Będzie również czas na dyskusję i pytania do eksperta. Wykładowca: Zygmunt Cichoń, naczelnik Wydziału Kontroli Handlu i Usług Wojewódzkiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej w Katowicach
Termin i miejsce spotkania: 4 marca br., SweetTarg – Specjalna Strefa Mistrza Branży, godz. 12.00-13.00
UWAGA! Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc siedzących prosimy o kontakt z redakcją 32 729 96 80 lub 881 610 660 Dla 30 osób, które do 28 lutego zgłoszą chęć uczestniczenia w panelu dyskusyjnym, redakcja MB przygotowała prezenty: profesjonalna chemia marki Clinex lub bezpłatna półroczna prenumerata „Mistrza Branży”.

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji