...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Fair Play na słodko - Expo Sweet 2013

Już po raz piąty młodzi cukiernicy rywalizowali ze sobą na Tragach Expo Sweet. Od 19 do 21 lutego Warszawa stała się stolicą łakoci, tortów, ciast i lodów. Swoje produkty wystawiały m.in. Zakłady Tłuszczowe "Kruszwica" SA.

Podczas targów odbywały się nie tylko interesujące pokazy, seminaria i szkolenia, ale także III Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych, nad którymi patronat objęła Minister Edukacji Narodowej Krystyna Szumilas. Młodzież z całego kraju zmagała się z tortami pod surowym okiem jury.

Mistrzowie Polski Uczniów Szkół Cukierniczych Agnieszka Domań i Stefan Okuła z trenerami, ekspertami Akademii Mistrza – Mieczysławem Chojnowskim i Jackiem Ziębą

Niezawodni zawodnicy

Uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych z Białegostoku przygotowywali się do startu w zawodach pod czujnym okiem Mistrza Świata w Cukiernictwie, Mieczysława Chojonowskiego. Swoją pracę w trening przyszłych Mistrzów włożył także ekspert Akademii Mistrza, Jacek Zięba. To dzięki ich wspólnemu wysiłkowi uczniowie Agnieszka Domań i Stefan Okuła zdobyli Mistrzostwo Polski Uczniów Szkół Cukierniczych. Jacek Zięba i Mieczysław Chojonowski już drugi raz udowodnili, że osoby pod ich patronatem zdobywają najwyższe podium. Ich sukces jest efektem działalności Akademii Mistrza, która umożliwia zdobywanie coraz to nowych umiejętności nie tylko dla uczniów, ale także dla doświadczonych cukierników. Wychodząc naprzeciw rosnącym wymaganiom konsumentów, Zakłady Tłuszczowe „Kruszwica” dają sposobność do ciągłego doskonalenia swojego kunsztu i sprawiania, że rzemiosło staje się sztuką w rękach ludzi z pasją i zaangażowaniem.

Patrycja Reszka i Jagoda Urbańska – koronkowa robota

Pasmo sukcesów

  


Akademia Mistrza

Inicjatywa Zakładów Tłuszczowych Kruszwica, która już od pięciu lat pomaga w kształceniu młodych cukierników i lodziarzy. Liczne szkolenia, możliwość wymiany doświadczeń i szlifowania swoich umiejętności to niezbędne narzędzia do sprostania rosnącym wymaganiom konsumentów. Wszelkie informacje znajdują się tutaj: www.akademiamistrza.pl

  

Na Targach Expo Sweet swoje umiejętności prezentowały także uczennice Zespołu Szkół Spożywczych z Gdańska: Patrycja Reszka, zwyciężczyni eliminacji do III Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych, oraz Jagoda Urbańska. Na stoisku Zakładów Tłuszczowych „Kruszwica” i z pomocą Akademii Mistrza, młode adeptki sztuki cukierniczej mogły pokazać swoje umiejętności wszystkim zainteresowanym. Już na drugiej edycji Targów Expo Sweet, Kruszwica została doceniona za swoje starania w kształceniu młodzieży i otrzymała nagrodę za przygotowanie stoiska o charakterze edukacyjnym, a w tym roku została wyróżniona za 5 lat wspólnych działań na rzecz rozwoju branży cukierniczej i lodziarskiej w Polsce. 5-lecie Targów zbiegło się z urodzinami Akademii Mistrza.

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji