...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

II Święto Czekolady

Akademia Czekolady w Łodzi, na co dzień miejsce szkoleń cukierników, 15 listopada 2011 roku przemieniła się w forum wymiany doświadczeń związanych z czekoladą. Odbyło się tu II Święto Czekolady organizowane z okazji setnych urodzin Finest Belgian Chocolate Callebaut.

Spotkanie uświetnił swoją obecnością prezydent Barry Callebaut na Europę Wschodnią ‒ Filip De Reymaeker, który przywitał przybyłych gości krótką przemową.
Pierwszą część święta czekoladziarzy stanowiły pokazy 3 rzemieślników związanych z Barry Callebaut. Marc Pauquet, doradca technologiczny, na co dzień pracujący w Turcji, zaprezentował truskawkowo-jogurtową truflę oblaną białą czekoladą Callebaut oraz tort czekoladowo-karmelowy.

Marc Pauguet przy pracy

Ponadto prezentacje przeprowadzili ambasadorowie marki Callebaut ‒ Salvatore Toma z Włoch oraz Paweł Małecki z Cukierni Adama Sowy.

W ramach II Święta Czekolady odbył się także konkurs cukierniczy, którego zwycięzcą został Jacek Kryszeń z Zakładu Ciastkarskiego "Kryszeń" w Białymstoku. W zmaganiach uczestniczyli także: Katarzyna Nowakowska z Cukierni Adama Sowy oraz Ryszard Wawrzyniak z Cukierni Kachliccy.

Symbol stolicy Belgii Atomium - rzeźba Jacka Kryszenia


Wieczorna cześć w Hotelu Andel's obfitowała w nagrody i wyróżnienia. Ogłoszono wyniki konkursu przeprowadzonego na portalu www.callebaut100years.com. Wśród  nagrodzonych znalazł się pan Marek Bargieł, właściciel Cukierni Santos, który z rąk Niny Wójcik, menedżera marki Callebaut na Europę Wschodnią, otrzymał voucher na 5-dniowy wyjazd do kolebki kakao Ghany. Nagrody dodatkowe w postaci 100 kg czekolady otrzymali Paweł Małecki oraz Tomasz Raszczyk.

 

Marek Bargieł z nagrodą

 

źródło: Barry Callebaut

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji