Forum Słodyczowe - podsumowanie 0
8 listopada br. w warszawskim hotelu Marriott odbyło się forum producentów słodyczy i handlu. Uczestnicy dyskutowali o aktualnej sytuacji, trendach, a także wyzwaniach i zagrożeniach dla branży w Polsce.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
8 listopada br. w warszawskim hotelu Marriott odbyło się forum producentów słodyczy i handlu. Uczestnicy dyskutowali o aktualnej sytuacji, trendach, a także wyzwaniach i zagrożeniach dla branży w Polsce.
więcejPodczas konferencji prasowej "Smaczne i zdrowe - nasze produkty zbożowe" (13 listopada) dużo się mówiło na temat działań Agencji Rynku Rolnego, rosnącego eksportu produktów rolno-spożywczych oraz oczywiście spadku spożycia pieczywa. Podkreślano również fakt, że Polacy za mało jedzą pieczywa z pełnego przemiału.
więcejJeszcze przed wyjazdem do Brazylii zapytaliśmy naszych młodych cukierników o przygotowania, o inspiracje, nastroje i oczekiwania. Zadzwoniliśmy też do trenerów oraz osób, które mają duży wpływ na Olę i Mariusza.
więcej24 października w Pałacu Chodkiewiczów w Warszawie odbyła się Akademia Mistrzów Szkolących. Podczas uroczystości uhonorowano m.in. mistrzów z branży piekarskiej i cukierniczej, którzy otrzymali Medale Komisji Edukacji Narodowej.
więcejWielkopolska kontra Dolny Śląsk. Tak krótko można by podsumować tegoroczną edycję Mistrzostw Polski Cukierników i Piekarzy w Bowlingu (19-21 października). Do Wrocławia przyjechało bowiem 52 piekarzy i cukierników głównie z tych województw. Pojawili się również zawodnicy z Bydgoszczy oraz przedstawiciele firmy Młyny Szczepanki.
więcejFirma Bakels Polska na targach Polagra-Tech 2012 przedstawiła najlepszą ofertę produktową szerokiemu gronu piekarzy i cukierników. Nowe, wzbogacone receptury Pieczywa Tygrysiego i Żyrafy, na bazie innowacyjnych surowców Tiger Pasta oraz Melon Mix, zaskakiwały pomysłowymi kształtami i nietypową skórką.
więcejPo wakacyjnej przerwie MAMZ ostro ruszył do pracy. 18 października w nowej pracowni w Jastrzębiu Zdroju odbyło się pierwsze szkolenie. Tym razem uczniowie kształcący się w zawodzie cukiernik i piekarz wyrabiali i formowali ciasto drożdżowe wspólnie z pełnymi wigoru przedszkolakami, pod okiem cukiernika Piotra Burzawy.
więcej