czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Warto przeczytać

  • Oszczędności na Nowy Rok

    Oszczędności na Nowy Rok 0

    Powitaliśmy kolejny rok. Jest to czas, kiedy dokonujemy pewnych podsumowań, zastanawiamy się nad zmianami w naszym życiu, w tym także nad tym, jak zaoszczędzić przy coraz wyższych cenach.

    więcej
  • Wokół pączka

    Wokół pączka 0

    Na temat pączków można by napisać książkę. Co kraj, to w zasadzie inne pączki, co pokolenie, to inne smaki. Producenci wciąż szukają sposobów, jakim środkiem zaskoczyć smakoszy tych brązowych krągłości...

    więcej
  • Jak pszenica, to tylko ze Śląska

    Jak pszenica, to tylko ze Śląska 0

    Dobre parametry ma ziarno pszenicy zebranej w tym roku w woj. śląskim. Pod tym względem jest zdecydowanie lepiej niż w poprzednim roku, kiedy we znaki dała się powódź - oceniają specjaliści ze Śląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego.

    więcej
  • Coraz cieplej, czyli czas na zmiany

    Coraz cieplej, czyli czas na zmiany 0

    Koniec listopada, a za oknem 5-8 st. C, ani grama śniegu, ale za to wieje silny wiatr. Jaki wpływ będzie miało ocieplenie klimatu w Polsce na produkcję żywności?

    więcej
  • 15. Świąteczna Zbiórka Żywności

    15. Świąteczna Zbiórka Żywności 0

    Już po raz 15. Banki Żywności organizują Świąteczną Zbiórkę Żywności – ogólnopolską kampanię, która każdemu daje szansę pomóc najbardziej potrzebującym. Akcja jest też skierowana nie tylko do konsumentów, ale też do producentów żywności.

    więcej
  • Fermentacja w piekarni

    Fermentacja w piekarni 0

    Procesy fermentacji mają duży wpływ na kształtowanie smaku i zapachu chleba. Ich upraszczanie lub pomijanie na pewno odbija się na odbieraniu przez konsumenta dobrej jakości pieczywa. Chcąc się wyróżnić, warto wziąć pod uwagę jakość prowadzonej fermentacji lub rozważyć użycie gotowych naturalnych zakwasów.

    więcej
  • Na kłopoty obcokrajowiec?

    Na kłopoty obcokrajowiec? 0

    Deficyt kadr jest zauważalny szczególnie w średnich i dużych firmach piekarskich. Nawet hipermarkety zgłaszają zapotrzebowanie na piekarzy „odpiekających” zamrożony produkt. W tej sytuacji polscy producenci rozglądają się za pracownikami za naszą wschodnią granicą.

    więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe