25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Im bardziej poznaje się naturę i możliwości czekolady, tym większą budzi ona fascynację. Z natury bywa kapryśna, ale w rękach doświadczonego technologa może przybierać niespotykane formy, nie wspominając oczywiście o smaku. Tym razem odkrywamy naturę czekolady pozwalającej nam tworzyć różnorodny świat figurek.
O rodzinnym Radomiu mówi, że jest zamarkecony. Boli go, że w naszym społeczeństwie jest przyzwolenie na szarą strefę. Ale najważniejszą sprawą dla Jarosława Gajdy jest promocja pieczywa. Ma na to zaledwie dwa lata jako przewodniczący Krajowej Rady Piekarstwa i Cukiernictwa.
W czasach kiedy choroby cywilizacyjne stają się plagą, a społeczeństwa Europy starzeją się coraz szybciej, diametralnie zmienia się podejście do żywności. Nie chodzi już o dostarczenie składników potrzebnych do funkcjonowania organizmu, ale przede wszystkim o zapewnienie żywności funkcjonalnej.
Wielu klientów zadaje mi pytanie, które urządzenie do jogurtu mrożonego jest lepsze. Odpowiadam, że wszystkie są dobre, nie licząc chińskich i tych „polskich” z Chin. Poza tym o wyborze powinny decydować: wydajność, realna sprzedaż oraz zdrowy rozsądek.
Nie jesteś pewien, czy etykieta na Twoich wyrobach cukierniczych jest dobrze opracowana? W tym artykule znajdziesz odpowiedź na Twoje wątpliwości: krótką, ale treściwą analizę typowych błędów, które przewijały się w raportach pokontrolnych IJHARS.
2012 r. zapowiada się równie łaskawy dla producentów słodyczy jak 2011 r. W ubiegłym sezonie Polacy wydali na łakocie około 3% więcej niż rok wcześniej. Teraz może być jeszcze więcej. Popyt jednak wymaga zastrzyku nowości.