
Thierry Mulhaupt – cukiernik z własną czekoladą 0
Duża dawka pasji, wielka garść pracowitości i ziarenko nieokiełznanej kreatywności – tak można opisać znanego z licznych talentów francuskiego cukiernika i chocolatiera Thierry’ego Mulhaupt.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Duża dawka pasji, wielka garść pracowitości i ziarenko nieokiełznanej kreatywności – tak można opisać znanego z licznych talentów francuskiego cukiernika i chocolatiera Thierry’ego Mulhaupt.
więcejTort to coś więcej niż biszkopt przełożony kremem. A smak to coś więcej niż odczucie na języku zostawione po jego zjedzeniu. Tort można naszkicować, nim się go stworzy. Ale czy można zaprojektować sam smak?
więcejOdpowiedź na pytanie postawione w tytule jest bardzo trudna, a to z uwagi na znaczne zróżnicowanie piekarń pod względem liczby zatrudnienia, zdolności produkcyjnej, lokalizacji, stopnia zmechanizowania itp. Uogólnienia w tej materii nie mają sensu.
więcejMariuszowi Góreckiemu, aktualnemu Mistrzowi Polski w Lodziarstwie, wciąż mało. Najwyraźniej jego celem jest tytuł mistrza świata w czekoladzie! 30 czerwca wysłał mailem autorskie receptury, a 22 lipca dostał potwierdzenie, że zakwalifikował się do regionalnego półfinału. To już drugie jego podejście do C3!
więcejTym razem skupię się na dwóch zagadnieniach: kto z nas powinien stawić czoła rzeczywistości i szukać rozwiązań z myślą o przyszłości oraz jakie piekarnie mogą rozwijać się w konkurencyjnych warunkach rynkowych.
więcejO wychodzeniu przed szereg. Na spacer. Do klienta. Na spotkania biznesowe. I wchodzeniu na rynek z ekologicznym pieczywem opowiada właściciel śląskiej firmy MDJ sp. z o.o. – piekarnia Concord Damian Stolarczyk.
więcejNajwyższy czas pokazać, że praca piekarza jest równie widowiskowa, piękna i pociągająca, jak cukiernika i kucharza! Już niedługo, we wrześniu, będziemy mogli się o tym przekonać podczas konkursu dla piekarzy profesjonalistów oraz pasjonatów domowego i rzemieślniczego pieczywa. Od 1 lipca przyjmowane są zgłoszenia!
więcej