czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Warto przeczytać

  • Jeść dobrze

    Jeść dobrze 0

    Przestawienie polskiego rolnictwo na uprawę ekologiczną to nie kolejna utopijna wizja, ale konieczność, jeżeli chcemy utrzymać naszą planetę w takim stanie, w jakim jest. Agata Michalak, autorka książki „O dobrym jedzeniu.

    więcej
  • Oświetlenie pieczywa i wyrobów cukierniczych. Jak pokazać towar, a nie sklep?

    Oświetlenie pieczywa i wyrobów cukierniczych. Jak pokazać towar, a nie sklep? 0

    Oświetlenie jest jednym z najbardziej istotnych czynników wpływających na to, co przekłada się na sukces sklepu. Światłem dobranym we właściwy sposób tworzymy atmosferę, budujemy nastrój wnętrza, dostosowany do rodzaju eksponowanego produktu. Dlatego jest to jeden z najważniejszych elementów służących do pozycjonowania marki.

    więcej
  • Kierunki rozwoju dla sklepu firmowego piekarni w 2017/2018

    Kierunki rozwoju dla sklepu firmowego piekarni w 2017/2018 0

    Zmieniające się potrzeby konsumentów są jednym z najważniejszych czynników wpływających na rynek pieczywa i rozwój sklepów firmowych piekarni. W ostatnich latach mocno zaznaczyło się kilka dominujących trendów, a niektóre z nich okazały się na tyle istotne, że będą miały duży wpływ na rynek przez kolejnych kilka lat.

    więcej
  • Levain – bioaktywny zakwas pszenny

    Levain – bioaktywny zakwas pszenny 0

    W ostatnich latach notuje się systematyczny spadek jakości pieczywa. Przyczyniły się do tego zarówno piekarnie w hipermarketach, gdzie pieczywo produkuje się najczęściej metodami bezpośrednimi (bez zakwasów), jak i te, w których ze względu na ostrą konkurencję cenową zrezygnowano z długich i kosztownych procesów fermentacyjnych.

    więcej
  • Pogacze – piekarskie arcydzieła

    Pogacze – piekarskie arcydzieła 0

    Co kraj to obyczaj, co rodzina to zwyczaj – przytoczone powiedzenie doskonale oddaje to, czym są pogacze. Piecze się je na Bałkanach, a w każdym z krajów należących do regionu mają inną strukturę, kształt i smak: są pikantne, wytrawne, a czasem słodkie.

    więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe