czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Warto przeczytać

  • Tajniki francuskiego mistrza i ciasta francuskiego

    Tajniki francuskiego mistrza i ciasta francuskiego 0

    Dlaczego to właśnie Francja uznawana jest za kolebkę najlepszego cukiernictwa? Dlaczego żaden deser nie powinien być uznany za idealny i czego potrzeba do tego, by beza i ciasto francuskie zawsze się udały – tajniki francuskiego cukiernictwa zdradza najbardziej znany francuski cukiernik w Polsce Thierry Ayel.

    więcej
  • Pączek okiem konsumenta

    Pączek okiem konsumenta 0

    Niewiele jest w Polsce osób, które nie lubią jeść pączków. Według statystyk w tłusty czwartek aż 95 proc. z nas raczy się tym słodkim specjałem. W całym kraju sprzedaje się wtedy aż 100 milionów sztuk, co daje średnio 2,5 pączka na osobę. Tego dnia do niektórych cukierni czy smażalni ustawiają się długie kolejki. Dlaczego?

    więcej
  • Jakub Piątkowski – czekoladziarz z Krakowa

    Jakub Piątkowski – czekoladziarz z Krakowa 0

    Co zrobić, by zwykłej tabliczce czekolady nadać niepowtarzalny smak? Dodać najlepszej wanilii? Szczypty chilli? Wystarczy zająć się dokładnie obróbką ziarna – oto dewiza Jakuba Piątkowskiego, który prażenia ziarna uczył się sam. Dziś może poszczycić się prestiżową Chocolate Award przyznaną aż trzem tabliczkom jego produkcji!

    więcej
  • Boska moc tworzenia

    Boska moc tworzenia 0

    Choć mówi, że to zawód jak każdy inny, opowiada o cukiernictwie w taki sposób, że nie sposób się nudzić. A można wręcz pomyśleć, że mówi o pracy artysty. Lub czarodzieja. A wszystko zaczęło się od… niewygodnych butów. Przeczytajcie rozmowę z właścicielem cukierni UMAM o filozofii robienia jedynych w swoim rodzaju ciastek.

    więcej
  • Zaserwuj kanapkę!

    Zaserwuj kanapkę! 0

    Kromki chleba w kształcie prostokąta lub przecięte na pół, okrągłe lub podłużne bułki, zwykle posmarowane masłem, z wędliną, serem, warzywami, z dodatkiem elementu dekoracyjnego – tak zazwyczaj wyglądają nasze kanapki.

    więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe