Wgryzając się w bajgla 0
Choć jest wypiekany w Polsce już od XVII wieku, a za oceanem od dekady stanowi śniadaniowy hit, bajgiel dopiero zyskuje na popularności wśród współczesnych konsumentów. Co stanowi jego sekret?
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Choć jest wypiekany w Polsce już od XVII wieku, a za oceanem od dekady stanowi śniadaniowy hit, bajgiel dopiero zyskuje na popularności wśród współczesnych konsumentów. Co stanowi jego sekret?
więcejSłodka bohaterka świątecznego sezonu - babka panettone, nie tylko zagości na prawie każdym włoskim stole świątecznym, ale też zwiększa swój udział w światowym rynku. Poznajcie pomysły na panettone prosto z pracowni największych mistrzów włoskiego fachu.
więcejGrudzień to czas podsumowań i czas przewidywań. Pojawiają się wypowiedzi i publikacje dotyczące światowych trendów w branży piekarskiej i cukierniczej. Co przyniesie rok 2022 w piekarstwie? Przyjrzyjmy się pierwszym zapowiedziom.
więcejChocolatier Goüter to startup z Bristolu założony przez dwóch cukierników z wieloletnim doświadczeniem w tworzeniu słodkości dla największych światowych marek. Właśnie rozpoczął kampanię na Kickstarterze, by zebrać fundusze na produkcję słodkich przekąsek z użyciem czerstwego chleba.
więcejTłuszcze to taki składnik, bez którego trudno wyobrazić sobie produkcję piekarniczą czy ciastkarską. Są one nieodzownym elementem pieczywa i ciast, decydują o ich teksturze, smaku i jakości.
więcej"Cód, miód i orzeszki", czyli autorskie lody znanego lodziarza z Baborowa zostać finalistą prestiżowego konkursu, do którego pretendowało ponad 6 tys. ochotników z całego świata. Finał już 1-2 grudnia 2021!
więcejChleb to najpopularniejszy artykuł żywnościowy – nie tylko w Polsce. Z tego powodu pozostaje pod baczną obserwacją, konsumentów, naukowców i mass mediów. Bardzo często przypisuje się mu negatywne cechy i to z różnych powodów.
więcej