25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Dzieci – to zupełnie oddzielna kategoria klientów. Mają swoje specyficzne upodobania i zachcianki. Co lubią? Owoce, ale niekoniecznie w całej postaci. Krem, niekoniecznie biały, który fajnie się wybiera palcem z ciasta. I oczywiście świeży, pachnący biszkopt.
Dni Otwarte w firmie Cream to od paru lat dobra okazja do porównania i pokazania możliwości różnych linii produkcyjnych dla piekarni i cukierni. W tym roku, 7-11 października, prezentacje skupiły się na ekonomicznych, prostych i wielofunkcyjnych liniach do produkcji bułek oraz chleba z firmy Koenig, Rondo oraz Comas.
28-30 października br. będziemy trzymali kciuki za Daniela Staronia podczas wielkiego finału World Chocolate Masters w Paryżu. Młody cukiernik ostatnie dni koncentruje się na przygotowaniach, a my przypominamy rozmowę, którą przeprowadziliśmy z nim w kwietniu tego roku, kiedy wywalczył przepustkę do finału.
Kiedy Strefa Mistrza zawitała na Targach BAKEPOL w Lublinie, w hali A od razu zapachniało pieczywem… Dodajmy: różnorodnym pieczywem wypiekanym w oparciu o sprawdzone receptury, ale też zupełnie nowe! Nie brakowało też przekąsek o wysokich walorach smakowych i odżywczych. Program Strefy obejmował również wykłady.
W niedzielę, 6 października br., Rynek Nowego Miasta w Warszawie zamienił się w kolorowy kiermasz tradycji, obrzędów dożynkowych, pieczywa i rękodzieła. Dopisała pogoda, dopisali mieszkańcy Warszawy oraz piekarze. W tym dniu pieczywo sprzedawało się na pniu!
W Poznaniu, jak co roku tydzień przed dniem św. Marcina, dowiemy się, które piekarnie i cukiernie otrzymają potwierdzenia uzyskania prawa do wytwarzania rogali świętomarcińskich - produktu regionalnego chronionego prawem UE. Uroczyste wręczenie potwierdzeń odbędzie się 4 listopada br. w Wielkopolskiej Izbie Rzemieślniczej.
Co Pan/Pani sądzi o targach BAKEPOL w Lublinie? Poniżej publikujemy opinie zaproszonych firm, które wystawiając się w Lublinie, dały duży kredyt zaufania organizatorom targów BAKEPOL. Teraz przyszedł czas na podsumowanie: co sądzą o nowej lokalizacji? czy spełniła ich oczekiwania? I czy warto wrócić do Lublina za 2 lata?