25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Najlepiej na słodyczach znają się dzieci... a zakupy robią dorośli. To prawda, która u nas ma najlepsze przełożenie. Najczęstszymi gośćmi naszej Cukierkowni, czyli sklepu ze słodyczami, są dzieci i właśnie dlatego zwracamy uwagę na barwniki i aromaty, które znajdą się w słodyczach.
Czy warto być upartym indywidualistą jak 26-letni cukiernik Daniel Staroń? Czy warto tworzyć oryginalne czekolady jak Domori, Dick Taylor Craft Chocolate czy Manufaktura Czekolady? Czy marka kryje się wyłącznie za ekskluzywnymi wyrobami? Czy warto wchodzić we franczyzę? Odpowiedzi szukaj w najnowszym wydaniu "Mistrza Branży".
17 młodych cukierników oraz 13 młodych piekarzy przyjechało do Wrocławia na wielki, 18. już finał Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz. W połowie kwietnia uczniowska elita, wyłoniona w wojewódzkich eliminacjach, pokazała młodzieńczą wyobraźnię i kunszt, by zmierzyć się z tematem „Moja mała Ojczyzna”.
Przypominamy: tylko do 31 maja br. przyjmowane są zgłoszenia do konkursu na najlepszą recepturę bułek do stekburgerów. Organizatorem konkursu jest firma Skłodowscy Sp. z o.o. (www.meatland.pl), producent najwyższej jakości produktów mięsnych z wołowiny.
Bezpłatne szkolenia i bezpłatne egzaminy potwierdzające kwalifikacje czeladnika lub mistrza – takie udogodnienia oferuje Izba Rzemieślnicza oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach w ramach projektu „Rzemieślnicze e-kw@lifikacje”.
Przedsiębiorca prowadząc firmę, także w domu, ma możliwość rozliczania kosztów związanych z użytkowaniem części nieruchomości w kosztach podatkowych. Mieszczą się w tym także opłaty za wywóz nieczystości. W ten sposób można zmniejszyć podatek i faktyczne obciążenia opłatą za odbiór odpadów.
Terminy zapłaty nieprzekraczające 60 dni kalendarzowych i minimum 40 euro rekompensaty za koszty poniesione podczas dochodzenia należności od dłużnika – to niektóre z regulacji zawartych w nowej ustawie o terminach zapłaty w transakcjach handlowych. Najnowsze rozwiązania mają przyczynić się do zmniejszenia zatorów płatniczych.