...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Informacje

Kontakt
Telefon: (61) 853 26 51
(61) 853 78 05 wew. 252
Kod pocztowy: 61-874
Adres siedziby: Aleja Niepodległości 2
Miejscowość: Poznań
Województwo: wielkopolskie
Fax: (61) 853 26 51
Strona WWW: http://cechcukiernikowipiekarzy.pl/
Władze
Stanisław Butka – Starszy Cechu
Piotr Koperski – Podstarszy Cechu
Marian Weber – Podstarszy Cechu
Andrzej Kawa – Podstarszy Cechu
Zbigniew Baranowski – Członek Cechu
Piotr Przewoźny – Członek Cechu
Ryszard Gembiak – Członek Cechu
Statut
Pobierz statut
Historia
Tradycje mistrzowskiego kunsztu poznańskich rzemieślników zrzeszonych obecnie w Cechu Cukierników i Piekarzy sięgają XIII wieku.
W roku 1253, kiedy Poznań otrzymał na prawach magdeburskich status miasta pochodzi bowiem wzmianka dotycząca utworzenia pierwszego cechu piekarzy ( którzy wypiekali również słodkie ciasta). Z roku natomiast 1555 pochodzi pierwszy znany statut cechu zatwierdzony przez króla Zygmunta Augusta.
W ciągu 750 lat istnienia cechu różne były formy jego działalności, oraz koleje losu podyktowane wydarzeniami historycznymi miasta oraz kraju. W latach 1939-1945 działalność cechu została przerwana na 6 lat drugiej wojny światowej i okupacji. Wznowiona w 1945 roku działalność cechu została ponownie zawieszona w roku 1953 z powodu likwidacji gospodarki rynkowej prywatnych firm i warsztatów rzemieślniczych przez ówczesne władze Państwa. Odtąd rzemieślników tej grupy zawodowej zrzeszał Cech Rzemiosł Różnych w Poznaniu.
W roku 1983 grupa rzemieślników reprezentujących wszystkie branże spożywcze podjęła inicjatywę utworzenia samodzielnego Cechu Rzemiosł Spożywczych, którego działalność statutowa rozpoczęła się dnia 1 września 1983 roku, a starszym cechu został wybrany Bogdan Broda
i stanowisko te piastował przez okres 16 lat – obecnie Honorowy Starszy Cechu.
Z uwagi na zmiany, które nastąpiły w rzemiośle w 1989 roku gro właścicieli zakładów zrezygnowało z przynależności do Cechu. Od dnia 1 kwietnia 1989 roku odeszła sekcja rzeźników. Wierni pozostali piekarze i cukiernicy, dzięki którym możliwe było zachowanie niezmienionej formy działalności Cechu i podtrzymywanie historycznych tradycji piekarsko-cukierniczych. W związku z tym w 1997 roku reaktywowano, oraz zarejestrowano w Sądzie Wojewódzkim Cech Cukierników
i Piekarzy w Poznaniu.
Opis działalności
brak informacji
Członkowie
brak informacji
Firmy zrzeszone
brak informacji
Partnerzy
brak informacji
Szkoły i uczelnie
brak informacji

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe