...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Informacje

Kontakt
Telefon: (32) 434 36 68
(32) 434 23 16
699 902 300
Kod pocztowy: 44-240
Adres siedziby: ul. Moniuszki 19/12
Miejscowość: Żory
Województwo: śląskie
Fax: (32) 434 36 68
E-mail: cech@dlawas.pl
Władze
1.Starszy Cechu - Zdzisław Krzak
2.Podstarszy Cechu - Janusz Kopiecki
3.Podstarszy Cechu - Aniela Gałach
4.Sekretarz Zarządu - Janina Gembalczyk
5.Skarbnik Zarządu - Adam Gembalczyk
6.Członek Zarządu - Frąckowiak Halina
7.Członek Zarządu - Wiesław Broda
8.Członek Zarządu - Franciszek Palarczyk
9.Członek Zarządu - Ryszard Lazar
Statut
brak informacji
Historia
Rzemieślnicy miasta Żory i gminy Suszec długo domagali się utworzenia Cechu Rzemiosł Różnych w Żorach. W listopadzie 1984 roku na zebraniu rzemieślników, przedstawicieli różnych branż, wyłoniono zespółorganizacyjny do przygotowania i załatwienia wszystkich spraw związanych z organizacją Cechu. Wśród rzemieślników została przeprowadzona ankieta, której wynik był następujący: na 227 ankietowanych, 225 rzemieślników opowiedziało się za utworzeniem Cechu. Opracowano Statut Cechu, który został zatwierdzony przez Izbę Rzemieślniczą w Katowicach 3 maja 1985 roku. Końcowym aktem powołania Cechu było złożenie wniosku do Urzędu Wojewódzkiego o wpis do rejestru. Decyzja o wpisie do Rejestru Cechów wydana została 15 maja 1985 roku i tak w dniu 1 czerwca 1985 roku, rozpoczął swoją działalność Cech Rzemiosł Różnych w Żorach.
Opis działalności
brak informacji
Członkowie
brak informacji
Firmy zrzeszone
brak informacji
Partnerzy
brak informacji
Szkoły i uczelnie
brak informacji

Aktualności

"Firma z Jakością" Piekarnictwo Grzegorz Karwot

dodano , Żory Cech, materiał promocyjny

14.IV.2012 roku podczas XIX Wielkiej Gali w Sali Akademii Muzycznej w Katowicach odbyła się uroczystość wręczenia statuetek najlepszym przedsiębiorcom w regionie. Wielka Gala została zorganizowana przez Izbę Rzemieślniczą oraz MiŚP w Katowicach Podczas jej trwania za jakość swoich wyrobów i usług statuetką "Firma z Jakością" uhonorowana została Nasza żorska firma Piekarnictwo Grzegorz Karwot.

Historia Piekarni Karwot sięga 1991 roku, kiedy ruszyła pierwsza produkcja piekarnicza oraz został otwarty sklep firmowy przy piekarni. Był to mały zakład rzemieślniczy słynący przez wiele lat z bardzo wysokiej jakości pieczywa. Do dzisiaj nazwisko Karwot kojarzy się wielu mieszkańcom Żor i okolic z dobrym smakiem chleba. Wyroby produkowane są według tradycyjnych receptur, dopracowywanych przez lata poprzez rozważny dobór surowców i dopasowywanych do zmieniających się gustów klientów. W kolejnych latach nastąpił dynamiczny rozwój zakładu. Powstało 6 własnych sklepów firmowych, zaś do 31 wzrosła liczba stałych hurtowych odbiorców naszego pieczywa, którymi są głównie sklepy spożywcze o pełnym asortymencie artykułów spożywczych. Zakład Pana Grzegorza do dnia dzisiejszego zatrudnia pracowników którzy pamiętają początki firmy, Wyszkolił 43 uczniów z których część znalazła zatrudnienie w tejże piekarni.

Nieprzerwanie od początków działalności wypiekane jest pieczywo dla  klientów w ponad 40 gatunkach, znakomite chleby, chały, bułki i bułeczki. Szczególnie polecamy jest chleb ziarnisty produkowane na kwasach prowadzonych metodami naturalnej fermentacji. Wypiekany jest  także pieczywo bardzo popularne chleby orkiszowe, kołodziej i inne. Całość wypiekanego chleba odrabiana i formowana jest ręcznie. W każdy jeden bochenek włożony jest trud i dużo pracy wielu osób.

Od września 2010 działalność Piekarni Karwot została poszerzona o cukiernictwo. Tym samym firma stała się bardziej wszechstronna, oferujemy ponad 40 wyrobów ciastkarsko-cukierniczych.

Mając na celu zapewnienie bezpieczeństwa z punktu widzenia wymagań zdrowotnych podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i obrotu żywnością wprowadziliśmy system HACCP.

Inwestując w środki własne tj. maszyny i urządzenia, jak również w modernizację piekarnia stała się bardziej zautomatyzowana i nowoczesna. Mimo to piekarnia zachowała rzemieślniczy charakter produkcji, co pozwala produkować pieczywo bardzo dobrej jakości.

Ważnym elementem w pracy Pana Grzegorza Karwort jest pomoc charytatywna, wspomaga okoliczne przedszkola, szkoły oraz żorskie Hospicjum im. Jana Pawła II.

Piekarnia Pana Grzegorza od początku istnienia jest zrzeszona w Cechu Rzemiosł Różnych w Żorach. 


XIX WIELKA GALA

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe