...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Informacje

Kontakt
Telefon: 22 635 89 68
Kod pocztowy: 00-246
Adres siedziby: Miodowa 14
Miejscowość: Warszawa
Województwo: mazowieckie
Fax: 22 635 89 68
Strona WWW: http://www.stowarzyszeniepiekarzy.pl
Władze
Zarząd Główny Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP w Warszawie wybrano na Walnym Zebraniu Członków w dniu 2 czerwca 2011r., w Pawłowicach Gorzowskich, w następującym składzie osobowym:

ZARZĄD GŁÓWNY:
Prezes: Stanisław Butka
Wiceprezes: Lech Jędryka
Wiceprezes: Witold Grela
Wiceprezes: Andrzej Wojciechjowski
Sekretarz: Barbara Schroeder
Skarbnik: Tadeusz Fogiel
Skarbnik: Zbigniew Mikulewicz
Członek: Andrzej Danek
Członek: Piotr Koperski
Członek: Leszek Meler

GŁÓWNA KOMISJA REWIZYJA :
Jan Pranga - Przewodniczący
Mariusz Fogiel- Zastępca przewodniczącego
Tadeusz Siemaszko- Sekretarz
Andrzej Kawa
Kazimierz Wojcieszyn

GŁÓWNY SĄD KOLEŻEŃSKI:
Bożena Gralewska-Kiezun- Przewodniczący
Janusz Dudek - Wiceprzewodniczący
Marian Kurasiak - Sekretarz
Maciej Grela
Kazimierz Kucz
Wacław Lebiedziński
Marian Pozorek
Statut
Pobierz statut
Historia
Historia powstania Stowarzyszenia sięga roku 1990.
Celem naszej działalności jest:
- reprezentowanie interesów członków wobec administracji samorządowej, państwowej,
- prowadzenie wszechstronnej działalności szkoleniowej,
- organizowanie wyjazdów oraz udział w konkursach i targach branżowych w kraju i zagranicą,
- doradzanie członkom w sferze organizacyjno-prawnej i ekonomiczno-finansowej.

Struktura i formy działania naszego Stowarzyszenia sprzyjają swobodnej wymianie doświadczeń oraz przepływowi informacji pomiędzy członkami. Powstające na tej platformie więzi środowiskowe, koleżeńskie i towarzyskie ułatwiają i umilają codzienny trud piekarza.

Jesteśmy organizacją, której siłę stanowią ludzie wykonujący zawód piekarza oraz ich chęć do propagowania, kultywowania tradycji i kunsztu piekarskiego.

Jako wyraz poparcia dla inicjatyw podejmowanych w imię popularyzacji rzemiosła polskiego Stowarzyszenie w 2005 roku zostało odznaczone za zasługi Honorową Odznaką Rzemiosła Polskiego.
Opis działalności
brak informacji
Członkowie
brak informacji
Firmy zrzeszone
brak informacji
Partnerzy
brak informacji
Szkoły i uczelnie
brak informacji

Imprezy

IV Ogólnopolskie Święto Chleba

dodano , SRP RP, materiał promocyjny

W tym roku, już po raz IV odbędzie się Ogólnopolskie Święto Chleba.
Odbędzie się ono 9 września w Lublinie

 

Międzynarodowe Forum Piekarzy i Cukierników w Lublinie

IV Ogólnopolskie Święto Chleba 2012 oraz XIV Lubelskie Święto Chleba

 

Organizatorzy:

·       Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP Koło „Region Lubelszczyzna”

·       Cech Rzemiosł Spożywczych przy Izbie Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Lublinie

 

Kontakt - email: bkrzyszczak@polasp.eu  tel. +510-174-043   fax  81  440-30-99

 

Ramowy program imprezy

Planowane wydarzenia

 

8 września 2012r.

 

Międzynarodowe Forum Piekarzy i Cukierników w Lublinie

Miejsce: Centrum Konferencyjne Międzynarodowych Targów Lubelskich

Czas: godz. 18 - 22

Główne punkty wydarzenia:

1.     Panel sprawozdawczo  – dyskusyjny poświęcony aktualnym problemom branży piekarniczej i cukierniczej

2.     Inauguracja wspólnego programu  Cechu Rzemiosł Spożywczych  oraz Fundacji „Szczęśliwe Dzieciństwo” – „Korona Biznesu” (nazwa robocza – w trakcie procesu zastrzegania znaku)

3.     Część artystyczna ( muzyczno-recytatorska ,  wystawiennicza )

4.     Bankiet z udziałem zaproszonych przedstawicieli władz lokalnych i centralnych, delegacji zagranicznych, przedstawicieli organizacji zrzeszających drobną i średnią przedsiębiorczość oraz rzemieślników branży spożywczej w Polsce oraz w Europie.

 

9 września 2012r.

Ogólnopolskie Święto Chleba 2012 oraz XIV Lubelskie Święto Chleba

Miejsce: Plac Zamkowy, Katedra Lubelska

Czas: godz. 11 - 22

Główne punkty wydarzenia:

1.     Msza św. w Katedrze Lubelskiej, celebrowana przez jednego z biskupów lubelskich

2.     Uroczysty przemarsz delegacji przez Stare Miasto na Plac Zamkowy

3.     Oficjalne otwarcie imprezy, przemówienia przedstawicieli  władz lokalnych, centralnych oraz zaproszonych gości.

4.     Występy zespołów amatorskich (orkiestry dęte, zespoły dziecięce, zespoły ludowe) – scena główna

5.     Prezentacja oferty zaproszonych piekarni i cukierni (z Lubelszczyzny, z Polski i z zagranicy), możliwość degustacji i zakupu produktów.

6.     Pokazy artystów amatorów na Placu poza sceną główną

7.     Animacja dla dzieci i młodzieży na scenie pomocniczej – (tzw. Strefa Radości), konkursy dla dzieci i młodzieży (w tym konkurs na najładniejsze figurki z ciasta, tworzone pod okiem wicemistrza świata w piekarstwie artystycznym, Wiesława Kuci z Lublina)

8.     Konkursy dla dorosłych – konkurs formowania  plecionek z ciasta maślanego dla czeladników piekarskich oraz pojedynek  piekarski z udziałem przedstawicieli urzędu marszałkowskiego i miejskiego pod  nadzorem  Wicemistrza  Świata  w  piekarstwie  artystycznym  -  Paryż  2009 /wstępna propozycja z Urzędu Marszałkowskiego, aby Marszałek i Prezydent stanęli do zawodów formowaniu  plecionek  maślanych, które potem zostaną wypieczone i zaprezentowane do oceny/

9.     Ogłoszenie wyników konkursu dla dzieci i młodzieży, który będzie przeprowadzony w czerwcu w lubelskich szkołach – konkurs pod roboczym tytułem „Chleb – podstawą  zdrowego żywienia”. Wręczenie nagród  laureatom na scenie głównej.

10.  Konkurs  na  najpiękniejszy  zdobny  chleb  okolicznościowy

11.  Konkurs  na najładniejszy  korowaja

12.  Konkurs publiczności - głosowanie publiczności na najładniejsze stoisko z pieczywem – ogłoszenie wyników na scenie głównej i wręczenie nagród laureatom oraz  wylosowanie  nagród  dla  głosującej  publiczności.

13.  Ustanowienie rekordu na największy cebularz lubelski na świecie. Uroczysta prezentacja rekordowego wypieku na scenie głównej, połączona z degustacją – cebularz zostanie podzielony i rozdany publiczności.

14.  Występ muzycznych gwiazd wieczoru – scena główna – wspólna szalona zabawa piekarzy, cukierników, przybyłych gości i całej publiczności na Placu Zamkowym.

15.  Oficjalne zakończenie imprezy  -  zaplanowane  o  godz.  22°°

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe