...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Informacje

Kontakt
Telefon: 533 370 030
Kod pocztowy: 10-693
Adres siedziby: ul. Sosnkowskiego 47
Miejscowość: Olsztyn
Województwo: warmińsko-mazurskie
Strona WWW: http://www.doskonaleniechlebem.pl
Władze
brak informacji
Statut
brak informacji
Historia
brak informacji
Opis działalności
Projekt skierowany jest do nauczycieli/ek przedmiotów zawodowych oraz instruktorów/ek praktycznej nauki zawodu kucharz i pokrewnych oraz technik technologii żywności i pokrewnych z całej Polski. Program doskonalenia zawodowego jest całkowicie bezpłatny.
Członkowie
brak informacji
Firmy zrzeszone
brak informacji
Partnerzy
brak informacji
Szkoły i uczelnie
brak informacji

Egzaminy, kursy, szkolenia

"Chleb Powszedni" oczami uczestników i uczetsniczek

dodano , Doskonalenie Chlebem, materiał promocyjny

Nadszedł czas rozstań. W październiku i listopadzie pożegnaliśmy się aż z czterema grupami. Każda z diagnoz końcowych była dla nas niewątpliwym przeżyciem, pełnym radości, ale też nieukrywanego smutku.
Jednak trzeba już zbierać siłę i energię na przyszły rok. W 2013 r. zaplanowano aż osiem 13-osobowych grup.

W ciągu tego roku przygodę z Projektem Doskonalenie „Chlebem Powszednim” Nauczyciela Zawodu rozpoczęło i zakończyło aż 78 osób. Każda z tych osób jest wyjątkowa oraz wniosła do „życia grupy” wiele optymizmu i chęci do pracy – doskonalenia swoich umiejętności.

Diagnozy OUT trwają 2 dni. Podczas tych spotkań uczestniczki i uczestnicy wykonywali zadania praktyczne, odbyli test z aktualnej wiedzy piekarsko-cukierniczej oraz wzięli udział w warsztatach z równości szans w tym równości płci.

Zajęcia z Gender Mainsteraming z Panią Martą, świetnie przygotowaną do tego, na pewno spowodowały troszeczkę zmianę mojego myślenia. Ja jako mężczyzna hołduję temu patriarchalnemu systemowi jaki istnieje u nas i te zajęcia zmieniły troszeczkę moje spojrzenia na świat. Dowiedziałem się czym jest ukryty program, jak się go realizuje i dlaczego jest szkodliwy. Dowiedziałem się czym jest w ogóle ten Gender Mainstreaming. Zrozumiałem czym jest równość, w tym równość płci na czym to polega. Będę zupełnie inaczej prowadził zajęcia z młodzieżą – opowiada Pan Przemysław Banaś – uczestnik grupy 5.

Diagnozy były również możliwością spotkania się jeszcze raz, podsumowania swojego udziału w Projekcie i kolejną szansą na wymianę doświadczeń. Co nas bardzo cieszy, opinie o Projekcie były tylko pozytywne.

- Uczę kucharzy dlatego ta wiedza i doświadczenie przede wszystkim bardzo przyda mi się w mojej pracy. Projekt bardzo dobrze zorganizowany. Wspaniali opiekunowie praktyk.  (…) Dla mnie najważniejsza była ta praktyczna strona. Uważam moją decyzję o przyjeździe na Projekt za bardzo trafną. Dziękuję też wszystkim organizatorom – opowiada zawsze uśmiechnięta Pani Romana Drobniak – uczestniczka 4 grupy.

Jestem bardzo zadowolona. Wyniosłam wiele cennych uwag, druga sprawa nauczyłam się pracy (…) produkcyjnej – dodaje Pani Teresa Modelska, uczestniczka grupy 3.

Naprawdę widać, że ten Projekt się przydał, nauczyciele wracają pełni optymizmu  – mówi Krzysztof Szulborski, Ekspert merytoryczny w Projekcie. – Korzystają na tym tak naprawdę uczniowie, a dalej skorzystają na tym właściciele piekarni i może też restauracji. Bo lepiej przygotowany nauczyciel to lepiej wyszkolony uczeń. – dodaje Pan Krzysztof.

A radzą uczestnicy i uczestniczki projektu, którzy w tym roku zakończyli swój udział?

Nie wstydzić się , przyjeżdżać, przyjeżdżać, nie oglądać się za siebie. Nie czekać na koleżanki, kolegów po prostu pakować się i przyjeżdżać. Ten Projekt jest naprawdę fantastyczny. Dużo zobaczycie, bardzo dużo się nauczycie. (…) Atmosfera jest prze wspaniała. Osoby, które kierują tym projektem, zajmują się Wami, faktycznie dbają o to, abyście Wy z tego Projektu wyszli o wiele wiele mądrzejsi. Robią swoją robotę i faktycznie wyjdziecie o wiele wiele mądrzejsi – opowiada z uśmiechem Pan Przemysław Banaś. Do tego będziecie otoczeni niesamowicie przyjazną atmosferą, taką twórczą atmosferą. (…) My poczuliśmy na własnej skórze czym jest produkcja piekarska i cukiernicza. Poczuliśmy, że możemy to robić i możemy przekazać to później swoim uczniom i to jest chyba najważniejsze, że będziecie lepszymi nauczycielami przez ten Projekt  – dodaje Pan Przemek.

 A już wielkimi krokami zbliża się rok 2013. W następnym roku zaplanowaliśmy aż osiem 13-osobowych grup. Także nie czekajcie zbyt długo tylko szybko do nas piszcie. Czekamy na Wasze zgłoszenia. Tylko niestety miejsc już niewiele zostało…

Więcej informacji na stronie www.doskonaleniechlebem.pl

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe