czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Najnowsze ogłoszenia

  • Lodowe szaleństwo Plusa

    Bądź sportretowany i wejdź do Almanachu Mistrzów Branży Lodziarskiej Ziemi Łódzkiej i nie tylko lub uzyskaj swój portret malowany pastelami, wykonany niezwykłą techniką malarską. Dołącz do Mistrzów Branży Lodziarskiej!

    Warunkiem sportretowania i zamieszczenia w Almanachu jest zakup:
    - 600 kg proszków lodowych firm AKO lub 150 kg past Cresco,
    - 600 kg sosów posypek cukierniczych firmy Cresco z Grupy Martina Brauna lub Dijo, frużelin Prospony, polew do lodów Terravita,
    - 210 kartonów wafli Firmy Zborowski,
    - maszyny do produkcji lodów typu „soft” marki IcEDream

    Każdy ma szansę otrzymać swój portret malowany pastelami, kupując:
    - 200 kg proszków AKO lub 50 kg past Cresco,
    - 200 kg sosów Cresco lub Dijo, frużelin Prospony, polew do lodów Terravita
    - 70 kartonów wafli Firmy Zborowski


    Czas trwania kampanii: do 30 czerwca 2013 r.

     Wiosna z Plusem www.plus.biz.pl

    Regulamin kampanii „Mistrzowie Branży Lodziarskiej Ziemi Łódzkiej i nie tylko”:

    1. Sprzedaż i dostawa towaru realizowana będzie przez Firmę Plus sp. z o.o. w Łodzi lub spedycją za gotówkę lub za pobraniem.

    2. Portrety zostaną wykonane przez artystę plastyka w siedzibie Firmy Plus w Łodzi lub w miejscu wskazanym przez zainteresowanego za pokryciem ½ kosztów przejazdu artysty.

    3. Kampania ważna do 30 czerwca 2013 r.

    4. Portrety, za pozwoleniem zainteresowanych będą wykorzystane w publikacjach branżowych, Almanachu Mistrza lub podobnych publikacjach.

    5. Organizatorem kampanii „Mistrzowie Branży Lodziarskiej i nie tylko” są: PPU PLUS sp. z o.o. w Łodzi, AKO SA, Grupa Braun, Prospona, Dijo, Terravita, Firma Zborowska.

    Zainteresowanych prosimy o kontakt:

    PPU PLUS Sp. z o.o.
    tel.: +48 42 674 52 24, 674 69 45, 674 13 22
    mail: zamówienia@plus.biz.pl

    Więcej informacji w załączonym PDF-ie

    Dowiedz się więcej
  • Wiosna z Plusem

    Głównym tematem były lody i maszyny do ich wytwarzania, ciasta tradycyjne z oryginalnymi polewami i kremami, praliny z wsadami owocowymi, a także pieczywo prozdrowotne wysokobiałkowe i owocowe, w tym produkowane na maśle pieczywo i przekąski mrożone, snaki. W całej sali unosił się zapach wyśmienitej kawy serwowanej przez firmę Primulator.

    Ile się działo!

    Produkty wykonano w łódzkich zakładach cukierniczych i piekarskich przy użyciu najnowszej generacji tłuszczów bez tłuszczów utwardzonych i ze śladową zawartością izomerów trans firmy Kruszwica. Lody oferowały dwie firmy: włoska Cresco z Grupy Martina Brauna, która zaprezentowała wysokiej jakości lody rzemieślnicze o pełnej palecie smaków i indywidualnie dobieranym poziomem słodkości oraz Ako.S.A. z Bydgoszczy, która zaprezentowała ofertę kompleksową proponując lody świderki i softy, w tym znaną i cenioną markę lodów Pomorskich oraz lody rzemieślnicze w dwóch wersjach - premium z podwyższoną zawartością pełnego mleka i superpremium o smaku lodów z dawnych lat. Uzupełnieniem oferty lodziarskiej firmy AKO S.A. są cieszące się coraz większym zainteresowaniem rynku desery jogurtowe i granity oraz interesująca, szeroka oferta na maszyny do lodów marki IceDream, na razie mało znanej, wchodzącej na polski rynek. Swoją ofertę najnowszych maszyn lodziarskich firmy Carpigiani przedstawił Primulator. Uzupełnieniem oferty lodziarskiej była oferta na wafle i drobny sprzęt przygotowana przez P.P.U. „PLUS” Sp. z o.o. w Łodzi – gospodarza targów.

    Nie tylko lodowa oferta

    Martin Braun zaprezentował ciasta deserowe na bazie kremów Schocobella (ciemnej i białej czekolady), nugatowego Bellanosa i toffi z polewami marki Cristaline oraz makaroniki wyprodukowane z mieszanki Macarons. AKO S.A. pokazało tradycyjne baby wielkanocne i ciasta na bazie swoich mieszanek cukierniczych w tym babki luksusowej i babki makowej oraz zaproponowało klientom oryginalne mazurki świąteczne na bazie ciasta orkiszowego Babuni. Firma Plus zaproponowała natomiast na wystawne przyjęcia praliny czekoladowe z wsadami owocowymi firmy Prospona. Trzynaście rodzajów past owocowych miksowane z genażem z białej czekolady było niezwykłym doznaniem dla podniebienia. Interesującą propozycją były babeczki „do koszyczka” w bajecznie kolorowych muffinach Papilartu. Prezentowane były także sery - ser Onken dr.Otkera oraz ser kaliski OSM Łowicz. Każdy mógł osobiście posmakować i ocenić, który i do jakiej produkcji może znaleźć zastosowanie. Zaprezentowano też kakao ekstra ciemne de Zaan'a o wysokiej zawartości masła kakaowego i wspaniałym aromacie, drobny sprzęt marki Schneider oraz opakowania Collino. Część cukierniczą uzupełniła firma Grados z Grupy Martina Brauna przedstawiając wysokiej jakości owoce prażone, nadzienie likierowe, multikremy, oraz pasty torini.

    Zamrozić konkurencję

    W uzupełnieniu tej części targowej ciekawą propozycję na mrożonki przedstawiła firma Wolf ButterBack z Grupy Martina Brauna. Wyroby firmy - snaki, croissanty i ciasteczka przedstawione były z farszami słodkimi i wytrawnymi. Wypiek wyrobów jest prosty i wygodny. Można go dokonać bezpośrednio po wyjęciu z zamrażarki lub po krótkim rozmrożeniu w każdym rodzaju pieca. Dzięki zawartości wysokiej jakości masła produkty odmrażane długo zachowują świeżość oraz posiadają niepowtarzalne walory zapachowe i smakowe.

    Coś dla piekarni

    Firma AKO pokazała swoje nowości - chleb wysokobiałkowy oraz owocowy. W pieczywie wysokobiałkowym jest 75% mniej węglowodanów a 400 % więcej białka w porównaniu z chlebem zwykłym. Jest lekkostrawne i polecane przy dietach wysokobiałkowych oraz dla wegetarian. Natomiast mix na chleb owocowy z dodatkiem suszonych lub /i kandyzowanych owoców jest interesujący z punktu widzenia żywieniowego. Grupa Martina Brauna przedstawiła mieszanki piekarskie firmy Agrano prezentując cieszące się uznaniem rynku chleby farmerski, crustę i czosnkowy niedźwiedzi.

    Palmiarnia zobowiązuje

    Wszyscy zwiedzali z przewodnikiem Palmiarnię poznając jej historię i roślinność. Każdy zamawiający został obdarowany roślinką egzotyczną – krotonami, kalateami, kalanchoe’ami, kaktusami, skrzydłokwiatami i dracenami; ci, co zamówili najwięcej zostali sportretowani przez artystę plastyka.

    Dopisali klienci i wystawcy. Dziękujemy wszystkim, którzy uczestniczyli w tym wydarzeniu, choć pogoda była daleka od wiosennej, za przybycie, entuzjazm i zamówienia.

     

    Dowiedz się więcej
  • Targi z Plusem

    ważne: do

    Firma Plus zaprasza na wiosenne targi już w najbliższy poniedziałek! 11 marca o godzinie 12 odbędzie się spotkanie dla cukierników, piekarzy i lodziarzy.

    Na spotkaniu będzie można zapoznać się z najnowszymi technologiami dla cukierni i lodziarni firmy Carpigiani, technolodzy pokażą sprawdzone receptury, a także będą służyć praktycznymi poradami. Wiele ciekawych dyskusji poruszy gorące tematy, np. czy lodowe desery, mrożone jogurty i sorbety są zdrowe, a specjaliści firmy ICEdream rozwieją wątpliwości kupić czy wydzierżawić maszynę do lodów soft lub świderków.

    Firma zadba o to, aby poznali Państwo najnowsze trendy z targów Expo Sweet, a także inne nowości produktowe - chleb owocowy, wysokobiałkowy czy farmerski, mieszanki cukiernicze, lody pomorskie Super Premium, nadzienia likierowe, skoncentrowane pasty owocowe (13 smaków) i praliny z nadzieniem owocowym.

    Wiele inspirujących dodatków wielkanocnych, takich jak posypki owocowe, czekoladowe, formy, wykrojniki i przepiękne opakowania będą idealnie współgrać z  czekoladą plastyczną Vaniletta i Chocoletta.

     

    Adres:
    PALMARNIA
    Al. J. Piłsudzkiego 61
    90-321 Łódź

    Więcej informacji, rezerwacje i bilety:

    e-mail: zamowienia@plus.biz.pl

    Dowiedz się więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe