...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Znakowanie żywności – szkolenie w Hurtowni A.J. Motyl Zapraszamy na szkolenie

ważne: do

Hurtownia A.J. Motyl w Bystrzejowicach zaprasza wszystkich swoich klientów z województwa lubelskiego na szkolenie „Znakowanie żywności”. Spotkanie odbędzie się 20 stycznia 2015 r. w siedzibie firmy, w Bystrzejowicach.

Nie zdążyłeś opracować informacji o produktach według nowych zasad znakowania? Nie jesteś pewien, czy dobrze przygotowałeś etykiety lub informacje o produktach sprzedawanych luzem? Zewsząd dochodzą Cię sprzeczne informacje o znakowaniu? Zapraszamy na rzetelne, fachowe i przede wszystkim adresowane do branży piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej szkolenie ze znakowania żywności opakowanej i nieopakowanej.

Na szkoleniu, poza omówieniem obowiązkowych wymagań co do znakowania, przedstawione będą dokumenty pomocnicze Komisji Europejskiej, ułatwiające stosowanie i interpretację nowego rozporządzenia.

Termin szkolenia: 20 stycznia 2015 r.
Wykładowca – Wioletta Bogusz Kaliś
 
PROGRAM SZKOLENIA:
CZĘŚĆ I – Opracowanie etykiety zgodnie z nowymi wymaganiami
1. Najważniejsze zmiany w znakowaniu, które wprowadza nowe rozporządzenie.
2. Omówienie danych wymaganych na etykiecie tj. ustalanie nazwy, wykaz składników, w tym składniki alergenne, substancje dodatkowe, ilościowa zawartość składników, kategorie składników, oraz pozostałe jak data minimalnej trwałości, dane producenta, kraj lub miejsce pochodzenia.
3. Przykłady etykiet poprawnie i błędnie opracowanych.
 
CZĘŚĆ II – Zasady znakowania żywności nieopakowanej
1. Wymagania znakowania żywności nieopakowanej – rozporządzenie 1169/2011.
2. Wymagania znakowania żywności nieopakowanej – przepisy krajowe.
3. Sposób udostępniania informacji o żywności nieopakowanej.
 
CZĘŚĆ III – Opracowanie tabeli wartości odżywczej na etykietę
1. Nowe zasady znakowania żywności wartością odżywczą.
2. Informacje obowiązkowe oraz dobrowolne.
3. Zbieranie informacji o zawartości składników odżywczych w produkcie.
4. Wykonywanie obliczeń wartości energetycznej.
5. Opracowanie tabeli wartości odżywczej.
6. Zaokrąglanie wartości liczbowych w tabeli – przewodnik KE.
7. Przykłady oznakowania obowiązkową i dobrowolną wartością odżywczą.
CZĘŚĆ IV - Pytania i dyskusje

Zgłoszenia i informacje:
Dorota Pastwa, Dyrektor Handlowy
A.J. Motyl PPRS Sp. z o.o.
Pierwsze 47A, Bystrzejowice
21-050 Piaski
tel. 81 582 17 77 w. 25, 697 979 677
dorotapastwa@apc.com.pl


„Opracowywanie etykiet” – poradnik w specjalnej cenie dla uczestników szkolenia
Podczas szkolenia będzie można zakupić poradnik „Opracowywanie etykiet zgodnie z aktualnymi wymaganiami przepisów prawnych” autorstwa Wioletty Bogusz-Kaliś. Najnowsza publikacja powstała z myślą o małych i średnich producentach żywności, jak piekarze, cukiernicy i lodziarze” w promocyjnej cenie – tylko dla uczestników szkolenia – 25 zł brutto
Więcej na temat poradnika czytaj: http://mistrzbranzy.pl/artykuly/pokaz/id/2205

województwa: lubelskie

miasto: 21-050 Piaski, Bystrzejowice Pierwsze

+48 81 582 17 77

Nadchodzące wydarzenia

Terminy wydarzeń

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe