Firma Merkur wie, jak zorganizować dobrą zabawę i zadbać o integrację swoich kluczowych klientów i dostawców dla branży.
9 lutego br. Targi Piekarniczo-Cukiernicze w hotelu Windsor w Jachrance przyciągnęły wielu gości z różnych regionów Polski.
Targi zgromadziła szerokie grono piekarzy i cukierników z całego Mazowsza. Na imprezie gościli również klienci z Lublina i Kielc , gdzie firma Merkur posiada swoje oddziały. Wystawcy zadbali o przepiękne stoiska i niepowtarzalne ekspozycje które mogli podziwiać wszyscy zaproszeni goście.
Bogata oferta
Wszyscy zaproszeni goście przez kilka godzin mogli zwiedzać przygotowane stoiska, zdobywać interesujące informacje na temat nowych produktów, jak również skorzystać z rad technologów, którzy służyli fachową wiedzą. Podczas takiego wydarzenia nie mogło zabraknąć firm z branży mieszanek piekarniczo-cukierniczych, reprezentowanych przez firmy: Credin, Bakels, Braun, Eco Trade, Komplet, Uniferm. Drugą ważną grupą wystawców były firmy produkujące nadzienia – liderzy w tej kategorii: Grados, Vortumnus oraz Prospona. Na targach pojawiły się także firmy nabiałowe, m.in. Lactalis, Caltabriga i OSM Bieruń. Nie mogło zabraknąć producentów tłuszczów i margaryn: ZT Kruszwica – lidera na polskim rynku – oraz słowackiego producenta wysokiej jakości margaryn Belusa Foods.
Po raz kolejny swoje stoisko przygotowała firma Merkur, która promowała produkty pod własną markę, jak również wiele surowców importowanych z zagranicy, m.in.: wysokiej jakości owoce w puszkach, migdały, rodzynki i słonecznik. Nowością były żele dekoracyjne z Portugalii oraz wyśmienite włoskie pieczywo firmy Melfel.
Zwiedzający mogli tak-że rozkoszować się wyśmienitym smakiem lodów, przygotowanych przez firmy Giuso i Primulator.
W gronie wystawców po raz pierwszy pojawiły się firmy Caltabriga, polski producent wysokiej jakości tłuszczów zwierzęcych i roślinno-zwierzęcych, oraz Natalia – producent wysokiej jakości ozdób cukierniczych.
Nie tylko stoiska
Jedną z atrakcji targów był wykład prof. Jana Klimka dotyczący nowych możliwości rozwoju biznesu w Polsce. Podczas wykładu głos zabrał również Leszek Truskolawski, prezes Polskiego Związku Cukierników, Lodziarzy i Karmelarzy RP. Oba wystąpienia zostały nagrodzone gromkimi brawami. Po części targowej nastał czas zabawy, po kameralnej kolacji w sali balowej hotelu Windsor Rafał Gorczyca, prezes firmy Merkur 09, serdecznie podziękował przybyłym gościom i zaprosił do wspólnej zabawy. Klienci, którzy tego dnia złożyli zamówienia na prezentowane produkty, mogli wziąć udział w loterii. Losowanie atrakcyjnych nagród odbyło się na wieczornej gali.