...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Włosko-polskie gelato z Savpolem

Non solo gelato – nie tylko lody (w różnych smakach), ale też lodowe torty, lody na patyku w szybko zastygającej polewie, granity pojawiły się w 4 miastach południowej Polski.  11-15 marca lodziarska karawana, na czele z Raffaele Derosa i Szymonem Wolańskim, jak co roku prezentowała nowości prosto z Rimini.

Fantazyjne smaki, smaczki i polewa zastygająca

– Do lodów trzeba podchodzić z fantazją – powtarzał  Raffaelo Derosa i zasypywał uczestników pomysłami i kolejnymi porcjami lodów. W tym roku zaprezentowano m.in.: wuzetkę – śmietankowe lody z dodatkiem polewy czekoladowej, ciambellę z amareną oblaną nappage Fabbri – lody o smaku włoskiej babki ucieranej, słony maślany karmel, tagadę z truskawkami – truskawki w białej czekoladzie, jogurt fitness z syropem klonowym, kanapkę z Nutty, pistację 100% z solą, gruszkę z ricottą. Obowiązkowo pojawił się też Ciastek (bohater z bajki „Shrek”, który w tym roku ma reklamować lody ciasteczkowe).


Tych panów zna cała Polska. Technolog Szymon Wolański (Savpol) i Raffaele Derosa (Fabbri) co roku prowadzą Seminaria Lodziarskie

 
Przygotowanie lodów na patyku jest dziecinnie proste. Foremki do lodów, lody, polewa zastygająca i kobieca wyobraźnia…

Kolejną propozycją były polewy zastygające, które sprawdzają się do lodów na patyku. Są chrupiące, kolorowe i w różnych smakach. Dodatkowo są bardzo łatwe w użyciu. Przygotowanie oblanych nimi lodów nie wymaga nawet specjalnej maszyny lodziarskiej, co może zainteresować małe lodziarnie. Lody na patyku robimy w formach silikonowych, które odstawiamy do zamrażarki. Na drugi dzień tak przygotowane lody zanurzamy w polewie zastygającej.


… z tego połączenia mogą wychodzić cuda „na patyku”

Lodowy tort, trochę inny jogurt mrożony, granity i kawy smakowe

Technolodzy pokazali również, co zrobić z „resztkami” lodów w kuwetach, a przy okazji zyskać nowy produkt w menu – atrakcyjny tort lodowy. Z zastosowaniem delipast dla ujednolicenia smaku i uzbrojeni w błyszczące żele Nappage Fabbri technolodzy z firmy Savpol tworzyli torty, którym trudno było się oprzeć.


Seminaria Lodziarskie to zawsze praca za dwóch


Technolog kontra granita. Nadanie jej owocowego smaku to pestka

 Podążając za rozwijającą się modą na jogurt mrożony, gospodarze Seminariów zaprezentowali również kremowy jogurt. Do jego produkcji użyto mieszanki JOGO-FROZ marki AlfaPro oraz maszyny do softów Matic 500 Valmar Global. Warto w tym miejscu podkreślić, że w tej maszynie mamy możliwość przygotowania także sorbetów i lodów typu soft. By nadać smak, technolodzy ponownie sięgnęli po delipasty, ale do dekoracji i wykończenia użyli kremowych sosów Gourmet o intensywnych smakach.


Tak powstają zjawiskowe monoporcje

Granity, koktajle, smakowe kawy to przykłady kolejnych deserów, w których można wykorzystać wcześniej przedstawione komponenty. Każdy z nich doskonale współgra z sosami Gourmet oraz znanymi syropami Mixy. Dzięki nim bazę neutralną do granity można podawać w różnych smakach. Przygotowane z nich koktajle na pokazach prezentowały się znakomicie.


Raffaele Derosa opowiada o nowych smakach na ten sezon

Seminaria Lodowe to przedsięwzięcie gliwickiego Przedsiębiorstwa Savpol, włoskiej firmy Fabbri, producenta wafelków Miran Ice Cone oraz producenta maszyn do produkcji lodów Valmar Global. Organizatorzy dziękują wszystkim za udział, zachęcają do własnych eksperymentów  i zapraszają ponownie za rok!


Nowe smaki lodziarskie Fabbri

województwa: dolnośląskie, małopolskie, śląskie

Zobacz także

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe