...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania































 
rozwiń opcje

Katalog firm

Zespół Szkół Gastronomicznych im prof. Eugeniusza Pijanowskiego w Warszawie

Warszawa, 00-680

woj. mazowieckie

ul.Poznańska 6/8

Produkty i usługi

Karolina Gołębiewska, Agata Tkaczyk Karolina Gołębiewska, Agata Tkaczyk Budowa studni w Sudanie Budowa studni w Sudanie Agata Tkaczyk i Karolina Gołębiewska Agata Tkaczyk i Karolina Gołębiewska

Zobacz pełną ofertę w Katalogu produktów i usług (6)

Opis działalności

Zespół Szkół jest bardzo liczny - ponad 1200 uczniów i 130 osób kadry dydaktycznej o wysokich kwalifikacjach, stale doskonalących swój warsztat pracy w czasie różnych kursów organizowanych przez szkołę i ośrodki szkoleniowe. W ramach projektu unijnego „Efektywny nauczyciel Sztuki Kulinarnej” prowadzonego przez Kurta Schellera, nauczyciele przedmiotów zawodowych zdobywają wiedzę na temat nowoczesnej kuchni: technologii gastronomicznej i kierunkach rozwoju gastronomii na świecie. Szkoła należy do Europejskiego Stowarzyszenia Szkół Hotelarsko-Turystycznych AEHT, w ramach którego nauczyciele biorą udział w szkoleniach w hotelach na terenie całej Europy.

Zespół Szkół Gastronomicznych ma 46 oddziałów i dzieli się na:
1. Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie (4 lata)
+ technik hotelarstwa
+ technik organizacji usług gastronomicznych
+ kelner
+ kucharz
2. Zasadnicza Szkoła Gastronomiczna (2 lata)
+ kucharz małej gastronomii
3. Technikum Uzupełniające, które umożliwia kontynuowanie nauki absolwentom zasadniczej szkoły zawodowej:
+ kucharz

W celu poszerzenia umiejętności uczniów są organizowane w ZSG różnego rodzaju szkolenia i pokazy prowadzone przez mistrzów kuchni, uznanych baristów i barmanów.
W szkole największym zainteresowaniem cieszy się kierunek kucharz (duży wpływ na to mają wszystkie medialne postacie związane z gastronomią, często zapraszane do szkoły na pokazy kulinarne, konkursy czy spotkania z młodzieżą).

Młodzież odbywa praktyki w renomowanych warszawskich hotelach i restauracjach oraz w warsztatach szkolnych uczestniczy w programach unijnych „Rejs życia”.

Dzięki szkoleniom organizowanym w szkole nasi uczniowie doskonalą swoje umiejętności co pozwala im zdobywać czołowe miejsca w wielu konkursach m. in.:
1. Kuchni regionalnych: w Poznaniu, Krakowie, Pułtusku;
2. Cukierniczych „Sweet Gastro”;
3. Międzynarodowym Konkursie Barmańskim Juniorów Eurocup w Presovie na Słowacji;
4. Mistrzostwach Polski Kelnerów „Junior Waiter 2009”
5. Konkursach: „Savoir vivre”; Kuchnia Polska na Mazowszu 2013” , „Ale pasztet”, „Zgotuj sobie sukces 2013” ,, Innowacje techniczne”
6. Konkursie „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej”;
7. Europejskim Konkursie „Aranżacja Stołów Bożonarodzeniowych” w ramach uczestnictwa w AEHT;
i olimpiadach m. in.:
1. Wiedzy o Żywieniu i Żywności;
2. Wiedzy i Umiejętności Rolniczych;
3. Wiedzy Hotelarskiej.

W szkole działają różnorodne koła zainteresowań, między innymi:
koło teatralne "Wóz Tespisa"
koło dziennikarskie
Szkolny Klub Sportowy
koło społeczników
koło ekonomiczne

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe