Zespół Szkół Spożywczych w Bydgoszczy
Bydgoszcz, 85-844
woj. kujawsko-pomorskie
Toruńska 174
Produkty i usługi
Anna Krawczyk i Weronika Stimma Kujawskie Wesele
Zobacz pełną ofertę w Katalogu produktów i usług (2)
Opis działalności
Kierunki Kształcenia Cukiernik, Piekarz, Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego Absolwent zasadniczej szkoły zawodowej potrafi przygotowywać wyroby cukiernicze i piekarskie oraz obsługiwać maszyny i urządzenia przemysłu spożywczego. Dokonuje zaopatrzenia i gospodaruje surowcami. Nauka trwa 3 lata. Po ukończeniu szkoły i zdobyciu kwalifikacji absolwent może podjąć pracę w zawodzie lub kontynuować naukę. Zajęcia praktyczne prowadzone są w pracowni szkolnej oraz firmach produkcji cukierniczej i piekarskiej. alt Technik technologii żywności Absolwent technikum potrafi zorganizować produkcję, dobrać maszyny i urządzenia oraz jest przygotowany do podjęcia studiów wyższych oraz pracy w przemyśle spożywczym, gastronomii, jednostkach badawczych, kontroli jakości i administracji. Zajęcia odbywają się w nowoczesnych salach i laboratoriach. Absolwent po zakończeniu kształcenia otrzymuje: świadectwo ukończenia szkoły, świadectwo dojrzałości oraz dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe z suplementem w języku angielskim. Nauka trwa 4 lata. alt Technik logistyk Absolwent technikum potrafi planować, realizować, kontrolować przemieszczanie dóbr i usług oraz zarządzać i zasobami ludzkimi. Jest przygotowany do podjęcia studiów oraz pracy w służbach mundurowych, przedsiębiorstwach transportowych, spedycyjnych, logistycznych, handlowych, produkcyjnych, farmaceutycznych, turystycznych i hotelach. Absolwent otrzymuje: świadectwo ukończenia szkoły, świadectwo dojrzałości i dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe z suplementem w języku angielskim. Nauka trwa 4 lata.